Particulieren tuigen vluchtelingenkamp op voor Oekraïners, gemeente is woedend

Rechtszaak over ontruimen vluchtelingenkamp Vriezenveen

De gemeente Twenterand in Overijssel is op zijn zachtst gezegd niet gelukkig met een vluchtelingenkamp voor Oekraïners in de plaats Vriezenveen. In een rechtszaak die vandaag gepland staat, eist de gemeente dat het door particulieren opgetuigde kamp binnen twee dagen wordt ontruimd. Dat meldt De Telegraaf.

Stacaravans

Het kamp staat op een terrein dat eigendom is van een particulier. Er zijn momenteel 40 Oekraïnense vluchtelingen in het kamp, die wonen in speciaal voor hen geplaatste stacaravans. De groep weldoeners vroeg een vergunning voor het kamp aan, maar had de caravans in de tussentijd al geplaatst.

Dit tot woede van de gemeente, die eiste dat het kamp binnen 48 uur afgebroken zou worden todat er een besluit zou zijn genomen over een eventuele vergunning.

Dwangsom

Bovendien heeft de gemeente een last onder dwangsom opgelegd. Daarop besloot de groep particulieren de gang naar de rechter te maken. Die schorste de maatregel, volgens de advocaat onder meer omdat de termijn van twee dagen om het kamp op te ruimen als niet reëel werd gezien. Een aantal dagen na de uitspraak hebben de vluchtelingen de stacaravans in gebruik genomen.

Vandaag wordt duidelijk of de rechter de schorsing in stand houdt, of dat deze wordt opgeheven. Een derde mogelijkheid is het deels opheffen van de schorsing, waarbij het kamp bijvoorbeeld over een aantal weken moet worden geruimd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven