Parkeerwachter twijfelt over een bekeuring, pakt zijn meetlint erbij

Parkeerwachter twijfelt over een bekeuring, pakt zijn meetlint erbij

In Nederland nemen sommige handhavers hun baan soms iets te serieus. Maar als je denkt dat je alles hebt gehad, verschijnt er een video vanuit het Belgische Gent. Daar pakt overijverige parkeerwachter er gewoon een meetlint bij, om te bepalen of iemand een bekeuring krijgt.

Meetlint

Het gaat om handhavers van het Gentse mobiliteitsbedrijf. Sinds 1 januari van dit jaar zijn er nieuwe teams geformeerd, die foutparkeerders op de bon moeten slingeren.

En deze mensen laten er geen gras over groeien. In een uitgelekt filmpje die inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken is, zien we hoe de parkeerwachters een auto vlakbij een zebrapad zien staan. Het probleem in deze is dat ze niet zeker weten of het voertuig en nu wel of niet te dicht op geparkeerd staat.

Parkeerwachter twijfelt over een bekeuring, pakt zijn meetlint erbij

Boete

Net zoals in Nederland, moet de afstand tot een zebrapad ook bij onze zuiderburen tenminste vijf meter zijn. De boa’s weten niet of dat het geval is.

Een van hen besluit er dan maar een meetlint bij, om zodoende na te kunnen kijken of er hier sprake is van een overtreding. In dat geval kan de eigenaar van het voertuig een bekeuring verwachten. Het bedrag begint bij 58 euro. Maar hoe dichter je op het pad staat, hoe hoger de boete.

‘Doen gewoon hun werk’

Filip Watteeuw, mobiliteitsschepen, snapt niet dat het filmpje op dit moment viraal gaat en merkt op dat de wachters gewoon hun werk doen. Hij noemt dit van levensbelang.

”Stel je voor dat daar een jongen van een jaar of acht over wil steken en een auto staat te dicht bij het zebrapad geparkeerd, dan kan een tegemoetkomende auto het kind niet zien.”

@www.zalig.co @Stad Gent ♬ Circus – Color Clownies

Scroll naar boven