Heel wat vrouwen dromen ervan om kinderen te hebben. Maar het is ook ergens een angstige gedachte. Kan ik wel zwanger worden? Wat als ik een miskraam heb? Zal het pijn doen?

Wanneer je zwanger wordt, wordt je overladen met allerhande vragen. Hoe je wilt bevallen, waar je wilt bevallen, of je pijnstillers wilt, enzovoort. Heel wat dus, om aan te denken. En als je nog nooit een baby hebt gehad, lijkt het wel onmogelijk om te weten wat je wilt.

Marissa Heckel koos ervoor om in het ziekenhuis te bevallen van haar eerste kindje, zoals de meeste mama’s. Maar die ervaring verliep niet helemaal zoals ze had gehoopt. Toen ze zwanger werd van haar tweede kindje besloot ze om thuis te bevallen, zonder dokters of vroedvrouwen, enkel haar echtgenoot.

Facebook/Melissa Heckel

Na de geboorte deelde ze haar ervaringen op Facebook:

Het is intussen vijf dagen geleden dat ik mijn zoontje op de wereld heb gebracht zonder hulp. Drie jaar geleden beviel ik van mijn dochter zonder medicatie. Na een vreselijke ervaring waar ik gepest werd met mijn geboorteplannen en lastig gevallen werd tijdens mijn bevalling, besloot ik om thuis te bevallen, en mijn zoontje ter wereld te brengen. Toen kwam ik zelfs te weten dat ik opnieuw zwanger was.

Mijn echtgenoot was erg begripvol en steunde me door dik en dun. Hij respecteerde mijn lichaam en mijn keuze voor een stressvrije omgeving. We kozen ervoor om zonder hulp van een vroedvrouw te bevallen, ik ben namelijk een koppig persoon. Ik hou er niet van wanneer iemand me vertelt wat het beste is voor mij of mijn kind. Geldzorgen waren niet het probleem in mijn geval.

Wikimedia Commons (Foto staat volledig los van het verhaal)

Zonder hulp bevallen, was een gelegenheid voor mij om te bewijzen dat God ons lichaam heeft ontworpen om te bevallen – en dat ziekenhuizen nooit de norm waren. 

Ik beviel van mijn zoontje in de badkamer na 36 lange en zware uren. Het exact aantal uren van de geboorte van mijn dochter. Tijdens de nacht van de bevalling probeerde ik verlossing te zoeken in de douche of in bad, maar dat lukte niet. Ik koos ervoor om de pijn te verdragen door tegen de muur te staan.

Ik bleef tegen mezelf vertellen dat de pijn maar tijdelijk was. In de vroege ochtend begon de transitie. Ik weet niet precies hoe lang het duurde, maar het leek enkele uren. Toen de weeën en de druk kwamen, stond mijn echtgenoot naast me om mijn hand vast te houden. Het was werkelijk romantisch, hoewel ik schreeuwde als een gek op dat moment.

Facebook/Mariah Franson

Ergens middenin stroomde het water over ons bed. Vijf keer. Toen ik de drang voelde om te duwen probeerde ik in bed te blijven liggen maar dat voelde te onnatuurlijk voor me. Ik vertelde aan m’n man dat ik de drang had om te duwen, en vroeg om zijn assistentie op het toilet. Ik liet mijn lichaam duwen, terwijl ik op het toilet zat. 

Mijn man was bezorgd dat ik al te lang aan het duwen was, dus moest ik hem op zijn gemak stellen terwijl ik zelf weeën had waarin ik zijn hoofdje voelde zakken. Eindelijk was het zover. 

Eindelijk zei mijn echtgenoot dat hij het hoofdje kon zien.

Hij moedigde me aan om te blijven duwen. Hij drukte ook zijn bezorgdheid uit dat onze zoon zijn hoofdje zou stoten aan het toilet, of er zou kunnen in vallen, haha. Ik vertelde hem op me op te trekken en dat ik zou gaan bevallen, al rechtstaand. 

Mijn man keek naar me als een hond naar een zieke koe, maar hielp me toch. Ik stond recht, hield me vast aan de afwasbak, en liet mijn lichaam een laatste keer duwen, en hij kwam er uit. Mijn man stond in shock te kijken, en nam foto’s. 

Ik heb me nog nooit zo krachtig en voldaan gevoeld in mijn leven. Ons lichaam is iets fantastisch! Mijn placenta kwam er vanzelf uit na ongeveer 20 minuten. Onze zoon woog 4 kg en zijn hoofdje was 36 cm. Geen gemiddelde baby, gezien mijn echtgenoot zeer groot is. Dus als je bang bent dat je het niet kan, JE KAN HET WEL!!! Vrees niet, onze lichamen zijn hiervoor gemaakt!

Marissa Heckel

Na haar ervaring online gedeeld te hebben, ging het bericht razendsnel rond op internet en kreeg ze duizenden lovende reacties!

Facebook/Marissa Heckel

Ik denk niet dat ik moedig genoeg zou zijn om thuis te bevallen, maar ik was erg geinspireerd door Marissa’s verhaal. Wat een ongelofelijk sterke vrouw. Deel als je akkoord bent!

Bron: Facebook

Wat vind jij? Reageer hieronder