Paniek in het zuiden: Jongens vinden fosforbom die vervolgens ontploft

Jongens vinden bom die vervolgens ontploft

Magneetvissers haalden gisteren in de buurt van de Limburgse plaats Landgraaf een explosief uit een visvijver. Volgens lokale media gaat het om een fosforbom die ontplofte toen deze uit het water werd gehaald. Niemand zou gewond zijn geraakt, de explosievenopruimingsdienst (EOD) heeft het explosief meegenomen.

De politie riep iedereen in de omgeving van de Kapelweien in Landgraaf gisteravond op om ramen en deuren te sluiten vanwege ‘chemische dampen’.

 

Rookontwikkeling

De straat werd afgezet en de politie sprak ook van rookontwikkeling door het explosief dat door magneetvissers uit het water was gehaald.

Volgens 1Limburg ging het om een fosforbom. “Als de bom in aanraking komt met zuurstof uit de lucht, dan explodeert die. Dat is hier ook gebeurd”, vertelde locoburgemeester Freed Janssen aan de omroep. “Er komen wel giftige stoffen vrij bij zo’n explosie.”

Niemand gewond
Volgens Janssen raakt er niemand gewond. Bewoners van een huis in de omgeving van de visvijver, vlakbij de Duitse grens, werden geëvacueerd maar konden later op de avond weer naar huis.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven