Paniek in de Efteling, hulpdiensten opgeroepen bij de Python

Paniek in de Efteling, hulpdiensten opgeroepen bij de Python

De bekendste achtbaan van Nederland, de Python in de Efteling, heeft zojuist storing gekregen tijdens een rit. Hulpdiensten hebben meerdere mensen uit de attractie moeten halen.

Efteling

Achtbanen…Als kind vonden we het prachtig en wilden we er zo vaak mogelijk in. Maar inmiddels denken we meer aan de dingen die er kunnen gebeuren, dan dat we er lol in hebben.

Dat ligt vermoedelijk gewoon aan ons, want achtbanen zijn op zich hartstikke leuk voor jong en oud. Maar als het dan toch mis gaat, is dat natuurlijk wat minder lollig.

Paniek in de Efteling, hulpdiensten opgeroepen bij de Python

Storing Python

Het Algemeen Dagblad meldt dat de Python vanavond is getroffen door een storing. Vlak voordat de wagentjes de helling op gaan, ging het mis. De attractie stopte er ineens mee, wat leidde tot paniek en verbazing bij de bezoekers. Gelukkig was al snel duidelijk wat er aan de hand was.

Doordat de karretjes niet meer verder konden, moesten hulpverleners ter plaatse komen om bezoekers uit de attractie te halen.

Bhv’ers (bedrijfshulpverleners) moesten in actie komen en hebben een onbekend aantal mensen uit de Python gehaald. Er is te zien hoe bezoekers via de trap naar beneden lopen.

Het is momenteel nog niet bekend waardoor de storing is ontstaan. De Efteling heeft besloten een onderzoek in te stellen. Je moet er toch niet aan denken wat er was gebeurd als de storing dertig seconden later was ontstaan.

Efteling problematisch in 2023

Het pretpark in Kaatsheuvel was ook dit jaar weer ontzettend populair. Toch gingen er vrij veel dingen mis. Zo ging het bij de Raveleijn-parkshow meermaals mis.

Ruiters vielen van paarden en decorstukken vlogen in de hens. Daarnaast ontspoorde er nog een treintje, die bovenop een vrachtwagen knalde.

 

Scroll naar boven