Paniek in Beekse Bergen: Jongen (17) in hoofd gebeten door cheeta

Paniek in Beekse Bergen: Jongen (17) in hoofd gebeten door cheeta

In Safaripark Beekse Bergen is eergisteren een jongen van 17 jaar aangevallen door een jachtluipaard. De Duitse scholier week samen met twee klasgenoten af van het wandelpad en kwamen terecht in het verblijf van de roofdieren. Het slachtoffer werd in zijn hoofd en arm gebeten.

De scholieren waren met hun klas op bezoek in het park en deden een wandelsafari. Het trio week bewust af van het pad en is onderweg meerdere borden tegenkomen waar met grote letters ‘verboden toegang’ op staat. Het pad komt uit op de autosafari.

Volgens een woordvoerder van het park negeerden de drie alle waarschuwingsborden. ”De tekst staat er ook in het Duits.”

Cheeta’s

Toen de drie door kregen dat ze in het cheetaverblijf terecht waren gekomen, raakten zij in paniek en begonnen ze hard te rennen. Een van de drie aanwezige cheeta’s zette daarop de achtervolging in en greep een van de tieners. Het is aan een bezoeker te danken dat de jongen nog leeft.

Paniek in Beekse Bergen: Jongen (17) in hoofd gebeten door cheeta

Zij zag het tafereel gebeuren en sloeg alarm. Een dierenverzorgster die toevallig in de buurt was handelde razendsnel en met enkele dreigbewegingen wist ze de cheeta af te schrikken.

Ziekenhuis

Het slachtoffer is met bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft gelukkig geen ernstige verwondingen aan het incident overgehouden. De dierenverzorgster is ”ondersteboven” van de situatie en voor haar is er nazorg geregeld. De cheeta zelf maakt het goed.

De woordvoerder van het park benadrukt dat het park veilig is, mits bezoekers zich gewoon aan de regels houden. Het park gaat desalniettemin kijken of er extra maatregelen getroffen kunnen worden om de veiligheid nog meer te kunnen waarborgen. ”Dit willen we niet nogmaals meemaken.”

Scroll naar boven