Pamela vindt slapende asielzoeker in haar auto: ”Had zakmes bij zich”

Pamela vindt slapende asielzoeker in haar auto: ''Had zakmes bij zich''

Pamela Smit uit het Brabantse Breda sloeg de schrik om haar hart toen ze haar zoontje naar school wilde brengen. Op de achterbank van haar auto bleek namelijk een asielzoeker te liggen. Tegen Frank Dane in het radioprogramma De 538 Middag met Frank Dane doet de geschrokken moeder haar bizarre verhaal.

“Ik zet mijn zoontje op de passagiersstoel en wil de deur dicht doen. Ik kijk door het autoraam van de achterbank en ik zie daar gewoon iemand op mijn achterbank liggen slapen!”

Pamela is vanzelfsprekend in paniek vanwege het ongewenste bezoek. Ze pakt haar zoontje en zegt: ‘Kom, want er ligt een man op de achterbank’. Ik was zo bang en paniekerig, ik wist niet wat ik moest doen. Ik kon wel op de autoramen slaan, maar je weet nooit wat er op de achterbank ligt.”

Politie vindt het prima

Als Pamela de politie belt, krijgt ze een nogal vreemd antwoord van de dienstdoende agent. “Die zeiden dat ze er niets aan konden doen en dat ze daar niet voor kwamen.”

Kofferbak opengebroken

Terwijl Pamela de politie belt, ontwaakt de asielzoeker. ”Hij zat op zijn gemak zijn schoentjes te strikken. Die had hij wel uitgedaan voordat hij in mijn auto ging liggen.”

De man blijkt de kofferbak te hebben opengebroken om binnen te komen. ”Mijn flesje water heeft hij nog opgedronken. Toen is hij vertrokken.”

Pamela vindt slapende asielzoeker in haar auto: ''Had zakmes bij zich''

Vieze lijflucht

Het slachtoffer schat de indringer tussen de 20 en 30 jaar oud. ”Ik ben kokhalzend mijn auto ingestapt, want de auto was begeven van een vieze lijflucht. Ik heb toch maar mijn zoontje naar school gebracht, maar ik stond vastgenageld van de schrik. Hij bleek ook een zakmes bij zich te hebben.”

 

Scroll naar boven