Paard rent terug naar brandende stal om familie te redden tijdens de hevige bosbranden in Californië

The Easy Fire is slechts één van de verwoestende bosbranden die door Zuid-Californië verspreidde. Het brak op een ochtend vroeg uit in de Simi-vallei en verbrandde duizenden hectaren land.

Terwijl brandweerlieden tegen het vuur vochten, dat zich snel naar een veeboerderij verspreidde, legde een cameraploeg één echt krachtig moment vast (een nu virale video) met de dieren op de boerderij.

Redders probeerden wanhopig de paarden in veiligheid te brengen, maar een oudere volbloed genaamd Prieta was vastbesloten om haar paardenfamilie te redden, wat er ook gebeurde.

Prieta werd aanvankelijk naar een open plek op de hoofdweg geleid, maar in een verbluffende bocht riskeerde het mooie zwarte paard haar leven door terug te rennen naar haar familie, omringd door dikke rook en vlammen!

Prieta waarschuwde haar paarden – waaronder een pony genaamd Onyx – ze verzamelde en begeleidde ze door de rook en de vlammen via een opening in het hek.

Dit ongelooflijke en heldhaftige dier maakte gebruik van haar natuurlijke moederinstincten om haar medepaarden te beschermen.

“Dieren hebben dezelfde instincten als wij,” vertelde paardentrainer Cynthia Shea tegen Inside Edition. “We willen voor onszelf zorgen en we willen voor onze groep zorgen. ”