Overzicht: Dit zijn de populairste babynamen van 2022

baby in doos

Aan ouders de lastige taak een naam te verzinnen voor hun kleine spruit. Dat is vaak niet meevalt is een feit. Je kunt een naam immers maar een keer geven. Alhoewel, soms komen ouders, of een van beide, tot inkeer en wijzigen de naam alsnog.

Overzicht: Dit zijn de populairste babynamen van 2022

Maar goed, er wordt jaarlijks een lijst gepubliceerd met de meest populaire babynamen. Die lijst wordt samengesteld op basis van…je raad het al: het gegeven hoe vaak een bepaalde naam wordt toegekend. Daar komen dan weer mooie lijstjes uit zoals de top 10. En die hebben wij voor jou.

In 2022 zijn in Nederland (tot en met november 2022) ruim 168.000 baby’s geboren, ruim 86.000 jongens en iets meer dan 82.000 meisjes.

Voor het eerst is er niet alleen gekeken naar jongens- en meisjesnamen, maar ook naar genderneutrale namen. Dat is in deze tijd wel zo woke.

Meest populaire namen

Afijn, in 2022 waren de meest populaire kindernamen Emma, Noah en Sam. Vorig jaar kwamen maar liefst 677 Emma’s ter wereld en werden er 871 nieuwe Noah’s geteld. Overigens is Noah al langer populair, de naam stond in 2021 en 2020 bovenaan. Emma daarentegen stond in 2021 op plek 3.

De meest populaire genderneutrale naam is Sam. Heb jij je kindje Sam genoemd? De Sociale Verzekeringsbank vindt dat je hem/haar dan een genderneutrale naam hebt gegeven.

Op de volgende pagina vind je de top 10 jongens- en meisjesnamen, aangevuld door de populairste genderneutrale namen.

Scroll naar boven