Volgens meerdere bronnen wil de overheid vanaf aanstaande maandag een avondklok invoeren maar is daar veel discussie over in de tweede kamer en met de burgemeesters. Er is zoveel discussie over dat het niet zeker is of de overheid het vanavond over de avondklok zal hebben. Dit heeft RTL Nieuws vandaag laten weten.

De cijfers stijgen nog te snel en met drie nieuwe varianten van het coronavirus maakt de overheid zich ernstige zorgen omdat ze niet weten hoe ze dit allemaal onder controle kunnen krijgen. Dit is ook de reden waarom ze naar een avondklok kijken omdat dit volgens hun het laatste redmiddel is. Vooral de variant uit Engeland is veel besmettelijker en daar liggen de ziekenhuizen overvol.

BEKIJK OOK  Jongen die tijdens rellen werd opgehaald door ouders was vannacht wéér op straat (video)

Als je een avondklok hebt mag je na een bepaalde tijd niet meer de straat op tenzij je daar een goeie reden voor hebt. De overheid wil een avondklok invoeren om ervoor te zorgen dat mensen ’s avonds niet zomaar op pad gaan om andere mensen te bezoeken want dat zorgt namelijk voor extra besmettingen.

De bronnen zeggen dat de overheid niet meer wat ze anders moeten doen en daarom een avondklok willen invoeren. Zondag hadden ze een overleg in het Catshuis en er waren een aantal ministers die dit wel een goed idee vonden maar veel ministers waren het hier totaal niet meer eens. Het invoeren van een avondklok is erg heftig maar in veel landen is dit al gebeurt.

Ook veel burgemeesters zijn het niet eens met dit idee omdat het (te) veel impact heeft op de samenleving. Ook zijn regeringspartijen en burgemeesters het hier niet meer eens omdat het lijkt op de Tweede Wereld Oorlog. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog was er namelijk een avondklok ingevoerd door de Duitsers en mochten mensen op bepaalde tijden absoluut niet naar buiten toe.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!