Over en uit met gratis handbagage bij Transavia: Dit moet je gaan betalen

Over en uit met gratis handbagage bij Transavia: Dit moet je gaan betalen

Nadat eerder prijsvechters RyanAir en Easyjet al bekendmaakten geld te gaan vragen voor handbagage, gaat ook Transavia overstag. Vanaf 3 april aanstaande moeten reizigers flink gaan betalen voor rolkoffers en tassen in het vliegtuig.

Handbagage Transavia

Wie handbagage bij Transavia wil meenemen, moet daar dus voor gaan betalen. De luchtvaartmaatschappij vindt dat nodig om passagiers ‘sneller aan boord’ te kunnen laten gaan.

Een toenemend aantal reizers boekt geen bagage bij. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de absurde bedragen die een koffer van 20 of 23 kilo kost. Het kan voorkomen dat de prijs van een koffer duurder uitvalt dan de prijs van de vlucht zelf.

Over en uit met gratis handbagage bij Transavia: Dit moet je gaan betalen

Transavia wijst erop dat veel mensen er alles aan doen om hun bagage in een rolkoffertje te proppen. Doordat veel mensen dan bij de gate staan te wachten, zorgt dat voor vertragingen. Ook zou het zorgen voor ruimtegebrek in de cabine. En dat kan niet de bedoeling zijn.

Reizigers krijgen e-mail

Vorige maand gaf de top van de luchtvaartmaatschappij nog aan de toeslag ‘in overweging’ te nemen. Ze kunnen blijkbaar snel denken als het om geld gaat, want inmiddels hebben reizigers een e-mail ontvangen.

Hierin staat dat de koffertjestoeslag wordt ingevoerd per 3 april aanstaande. Er gaat een vanafprijs van 10 euro gelden. En dat wordt dus berekend op basis van de afmetingen van je handbagage. De maximale afmetingen bedragen 55 x 35 x 25 en er je moet op tijd boeken.

Want er blijken ook maar maximaal 70 stuks handbagage mee te kunnen in het vliegtuig. Als je niet op tijd boekt, heb je de kans dat je handbagage dus niet mee kan.

In dat geval wordt het dus ruimbagage, en de tarieven daarvan vallen nog een stuk hoger uit. Een klein rugtasje blijft wel gewoon gratis, mits deze onder je stoel past.

Over en uit met gratis handbagage bij Transavia: Dit moet je gaan betalen

Meer winst

Het bedrijf kan er een mooie twist aan geven door een heel verhaal over vertragingen terugdringen op te hangen. Feit is dat er nog een andere belangrijke reden is, die we allemaal wel kunnen raden.

Door passagiers in de portemonnee te grijpen, gaat Transavia fors hogere winst boeken. Dat onderstreept Rogier Lieshout, luchtvaarteconoom, bij Telegraaf.

”De tarieven die in rekening worden gebracht voor stoelreservering (ook al zo’n onzin) en ruimbagage, staan namelijk niet in verhouding tot de daadwerkelijke kosten.”

Wat vind jij ervan dat je nu moet gaan betalen voor handbagage? Laat het weten in de reacties en deel dit artikel zodat meer mensen het kunnen lezen!

Scroll naar boven