Ouders van overleden baby’tje krijgen uitvaart niet vergoed

Ouders van overleden baby'tje krijgen uitvaart niet vergoed: ''Hij is 3 weken te oud geworden''

Jethro Dipotaroeno en Lisette Liefting uit Haarlem verloren hun baby’tje Nio toen het kindje nog geen drie maanden oud was. De uitvaartverzekering weigert de kosten van de uitvaart voor hen te vergoeden: ”Hij is drie weken te oud geworden”.

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je kind verliezen. Voor Jethro en Lisette werd die nachtmerrie werkelijkheid. De kleine Nio overleed aan een infectie in zijn longen. Toen het koppel zich meldde bij hun uitvaartverzekering, kregen zij te horen dat hun kindje niet was meeverzekerd en dat er daarom niets vergoed zou worden. ”De kosten voor een begrafenis, een grafje en alles wat daarbij komt kijken zijn ontzettend hoog. Dat deed ons besluiten hem te laten cremeren”, aldus de vader.

Gratis dekking

De meeste verzekeraars verzekeren baby’s vanaf twintig weken zwangerschap tot de eerste 30 á zestig dagen na de geboorte automatisch meeop de polis van hun ouders. Daarna moeten ze worden bijgeschreven, waarna de gratis dekking doorloopt totdat ze volwassen zijn.

Verzekeraar weigert

Jethro en Lisette hadden deze administratieve stappen echter niet uitgevoerd en Nio had op het moment van overlijden de zestig dagen gepasseerd. Hun verzekeraar weigerde de begrafeniskosten te dekken. ”In hun ogen is Nio drie weken te oud geworden”, zegt Lisette.

Ze vinden het onbegrijpelijk dat ze op geen enkel moment het advies hebben gekregen hun baby op de polis bij te schrijven. Die administratieve stappen zijn een kleine moeite en bovendien kosteloos. Lisette merkt op dat je niet bezig bent met de dood wanneer je net een kindje hebt gekregen.

Familie

Gelukkig konden Jethro en Lisette rekenen op de steun van familie en vrienden. Zij hebben ervoor gezorgd dat de crematie alsnog een begrafenis werd, waardoor de ouders nu een plek hebben om hun zoontje te herdenken. Het verlies is groot en zal nooit slijten, maar het is iets.

Onderstaande video is afkomstig van het Facebookprofiel van Lisette. Het is een zeer emotionele video. Wij wensen deze lieve mensen alle kracht toe.

Scroll naar boven