Ouders uit Lelystad willen niet meer voor baby zorgen, nemen tragisch besluit

Ouders uit Lelystad willen niet meer voor baby zorgen, nemen tragisch besluit

In Lelystad hebben ouders een baby’tje van slechts zeven maanden oud meegegeven aan de politie. Tegen agenten verklaarden de twee ‘niet meer voor hun kind te willen zorgen’. 

Incident

Gisteravond ontstond er ruzie in een woning in Lelystad. De vader en de moeder kregen het aan de stok met elkaar in het huis.

Omdat het er nogal heftig aan toe ging, hebben omwonenden 112 gebeld. Agenten kwamen vervolgens af op de melding.

De vader en moeder bleken niet meer samen te wonen. De moeder van het kindje bleek ook nog eens niet mobiel te zijn. Een poging tot bemiddelen lukt niet.

Vervolgens vertelde de ouders de politie dat zij niet meer voor hun pasgeboren kind wilde zorgen. Ze wilden dat de politie het kind mee zou nemen.

Agenten hebben dat vervolgens gedaan. Eenmaal aangekomen op het bureau is er direct overlegd met de spoedzorg van Veilig Thuis.

Ouders akkoord

Bepaald is nu dat de baby een voogd krijgt, die elders in het land woont. Naar verluidt gaat het om de oma van het kindje, die woonachtig is in Amsterdam.

Het is niet bekend of het de moeder van de man of de vrouw is. De ouders waren in eerste instantie emotioneel, maar zijn alsnog akkoord gegaan.

Tijdens de uren dat het kindje op het bureau heeft doorgebracht is er ”met een fles melk, pak luiers en wel 10 collega’s” erg goed gezorgd voor de kleine.

Deze situatie in Lelystad toont aan hoe snel situaties kunnen escaleren en hoe belangrijk het is dat er hulpdiensten en organisaties zoals Veilig Thuis zijn om in te grijpen. Het welzijn van het kind staat altijd voorop en dankzij de snelle reactie van de politie en Veilig Thuis, kon er voor dit kind een veilige oplossing worden gevonden.

Scroll naar boven