Ouders maken ‘unieke’ namen van hun kinderen bekend, krijgen talloze haatberichten

Ouders geven hun kinderen 'unieke' namen, maar krijgen veel kritiek

Tara en John Newby uit het Verenigd Koninkrijk hebben besloten hun twee kinderen te vernoemen naar fictieve karakters. Ze zijn er zelf erg blij mee, maar worden sinds de bekendmaking werkelijk bedolven onder de kritiek.

Robinson Crusoe

John (45) en Tara (35) hebben samen door 24 landen gereisd met hun zoontje van inmiddels 20 maanden. Ze houden dus wel van avontuur en gaven de kleine een naam die ze goed vonden passen bij hun leefstijl. Het werd Robinson Crusoe Newby, vernoemd naar Robinson Crusoe, een fictieve avonturier.

Tom Sawyer

Toen Tara onlangs beviel van een twee zoontje, besloot het ouderpaar om wederom een ‘unieke’ naam toe te kennen. Het jongetje kreeg de volledige naam Tom Sawyer Newby. Inderdaad, vernoemd naar de bekende avonturier Tom Sawyer.

De ouders, die inspiratie kregen door hun liefde voor reizen, zijn apetrots op de namen. Ze vinden ze erg uniek en deelden de namen dan ook in een YouTube-video. Daarop barstte de kritiek los.

Ouders geven hun kinderen 'unieke' namen, krijgen talloze haatberichten

Consequenties

John zegt: “Iemand schreef in de reacties dat we de namen hebben gekozen voor ons eigen plezier en dat we niet hebben nagedacht over de consequenties voor de kinderen die nu rondlopen met debiele namen.”

Daar is John het niet mee eens. Hij denkt dat zijn kinderen een mooi verhaal te vertellen hebben omdat er een verhaal achter schuilt. “Ze zullen er veel aan hebben en boven mensen met een standaardnaam uitsteken. Daar ben ik van overtuigd.”

Scroll naar boven