Ouders laten kind (2) voor de tweede keer alleen achter in snikhete auto

Ouders laten kind (2) voor de tweede keer alleen achter in snikhete auto

Een oplettende wijkagent heeft gisteren het leven van een tweejarig jongetje gered, door hem te bevrijden uit een snikhete auto. Het kind was door zijn ouders achtergelaten, terwijl het voertuig geparkeerd stond in de volle zon.

De daders zijn een man en een vrouw uit Duitsland. De locatie was Anna Paulowna, een dorpje in Noord-Holland met iets meer dan 8.000 inwoners.

Wijkagent

Wijkagent Bas Dirkmaat schrijft op Instagram dat de sleutels van de auto op de bestuurdersstoel lagen en dat het zichtbaar niet goed ging met het kindje.

Dirkmaat twijfelde geen seconde en sloeg het autoraam in. Een autobedrijf schoot hem te hulp door de sleutels uit de auto te hengelen.

Tweede keer

Volgens de wijkagent is het kindje inmiddels aan de beterende hand. De twee krankzinnige ouders blijken hardleers, want gebleken is dat ze hun kind voor de tweede keer alleen achter hebben gelaten in de auto. Het is niet bekend of zij gestraft gaan worden.

Het is afgelopen dagen opvallend vaak in het nieuws dat mensen hun kinderen achterlaten in auto’s. Eergisteren was er een schrijnend geval bij onze zuiderburen.

België

Daar besloot een moeder gewoon te gaan werken, terwijl haar baby van zes maanden gedurende haar shift op de achterbank lag. Aan het einde van haar dienst bedacht ze zich ineens dat ze ‘iets’ vergeten was. Dat klopte ook wel, het ging namelijk om haar kind.

Eenmaal aangekomen bij de auto hebben hulpdiensten nog gekeken of ze iets voor het kind konden doen. Dat bleek helaas niet het geval.

Verenigde Staten

Vanmorgen maakten wij melding van een soortgelijke gebeurtenis. In de Verenigde Staten liet een pleegmoeder een kindje van een jaar in de auto. Ook zij ging daarna gewoon aan het werk. De autoriteiten troffen negen uur nadat het kind alleen in de auto was gelaten, het stoffelijk overschot aan.

Scroll naar boven