Ouders laten flesje GHB in huiskamer slingeren, kind van 2 jaar drinkt het op

Ouders laten flesje GHB in huiskamer slingeren, kind van 2 jaar drinkt het op

De Arnhemse rechtbank heeft vandaag twee ouders van 23 jaar veroordeeld tot taakstraffen van maar liefst 120 uur per persoon. De kansloze ouders hadden een flesje met GHB in de woonkamer achtergelaten. Hun (stief) dochtertje dronk er vervolgens uit.

Gebruiken

Op 2 mei vorig jaar werd het meisje plotseling niet lekker. Dat is nog zacht uitgedrukt. Met gillende sirenes werd het kind zo snel als het kon afgevoerd.

Uit onderzoek bleek dat zij Gamma Hydroxy Butyraat (GHB) in haar bloed en urine had zitten. De man uit Woerden had het middeltje in huis gehaald.

Nadat hij en zijn vriendin het thuis gebruikt hadden, had de man het flesje niet weggegooid maar bovenop een bar gezet. Zijn vriendin wist daarvan.

Gezondheid

In het vonis wijst de rechtbank op hoe deze zaak had kunnen aflopen. Helemaal voor kinderen. Volgens de rechter is in deze zaak overtuigend bewezen dat beide ouders tekort zijn geschoten in hun zorgplicht voor het meisje. Ze hebben het leven van het kind op spel gezet.

”Die zorgplicht omvat ook het voorzien in en anticeperen op onvoorspelbaar, vindingkrijk en door nieuwsgierigheid gedreven gedrag van jonge kinderen.”

De straf voor de man uit Woerden valt nog iets hoger uit. Hij krijgt naast zijn werkstraf nog een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Dit omdat er ‘onduidelijkheid’ bestaat over de mate waarin de man het spul gebruikt, zo meldt Hart van Nederland zojuist.

Scroll naar boven