Ouders die kinderen ‘genderneutraal’ opvoeden zijn opmerkingen en oordelen beu

Wanneer je door de gangpaden van winkels loopt, zie je dat er een scheiding is tussen het meisjes en de jongenssecties. Dit geldt niet alleen voor de kledingafdeling, maar ook op de speelgoedafdeling. Meestal zijn de items van meisjes roze en zijn de items van jongens blauw of een andere ‘mannelijke’ kleur.

Soms wil het meisje echter geen meisjesspeelgoed, of misschien wil een jongen geen jongensspeelgoed. Iets soortgelijks kan ook gebeuren op de kledingafdeling.

Die blauwe of groene kleding met vrachtwagens of dinosaurussen erop zal soms kleine meisjes aanspreken en soms houden jongetjes van glitters.

Schoenen zijn ook iets waar veel afwisseling heerst, vaak gescheiden door geslacht. Meisjes hebben de neiging om te kiezen uit de roze, paarse of sprankelende schoenen met bloemen en harten. Jongensschoenen zijn vaak gewoon.

Christina Hise-Johnson en haar man Josh zijn niet van de instelling dat kleine meisjes en jongens zich moeten houden aan hun geslacht. Hun drie kinderen zijn allemaal individuen die kleding of andere items hebben die voor hen van belang zijn en die niet altijd passen in wat de maatschappij zegt dat juist is voor hun geslacht.

Ashley, hun oudste dochter, was altijd een verlegen meisje, maar onlangs is haar smaak in kleding veranderd in het hebben van ‘jongenskleding’. Haar ouders hebben er geen probleem mee.

Hun oudste zoon is 14. Jacon geniet nu van typische jongensspeelgoed, maar toen hij jonger was, genoot hij ervan om zijn haar lang te laten groeien en droeg hij kleding die normaal alleen voor kleine meisjes bedoeld was.

Dan komen we bij hun jongste zoon, de 5-jarige Chandler. Hij is het kind dat het meest neigt om buiten de lijnen te kleuren, hoewel hij nog te jong is om het te realiseren. Zijn ouders willen gewoon dat hij geniet van wat hij leuk vindt.

Chandler was 2 jaar oud toen hij zijn ouders smeekte om een ​​paar roze schoenen. In plaats van een paar stoere ‘jongensschoenen’ voor hem te kopen, lieten ze hem de roze schoenen dragen. Sindsdien is hij begonnen met het dragen van roze kleding en het dragen van een tas.

Zijn vrienden geven er niet echt om wat hij draagt. Op dit moment krijgt hij les vanuit huis, maar wanneer ze op pad zijn, komen ze soms vreemden tegen die negatieve opmerkingen maken.

Het gesprek begint vaak met de vreemden die zeggen: “Wat een prachtig klein meisje.” Nadat Chandler’s ouders hen laten weten dat hij een jongen is, “schudden ze hun hoofd en lopen weg”.

Sommige volwassenen zijn zo ver gegaan om te vragen of hun zoon homo is. Ze is geschokt dat ze zich zorgen maken over de seksuele geaardheid van een 5-jarig kind. Ze laat hem gewoon genieten van de kleding en het speelgoed dat naar zijn persoonlijke smaak is.

Christina zegt: “Genderneutraal opvoeden stelt onze kinderen in staat om keuzes te maken op basis van dingen die hen interesseren. We beperken die interesses niet op basis van wat volgens de media ‘jongen’ of ‘meisje’ is. We leren dat kleding, kleuren en activiteiten niet gendergerelateerd zijn. ”

Begrijp jij de kritiek van vreemden? Wij zijn van mening dat iedereen hun leven hoort te leven zoals zij dat willen! Laat weten wat jij hiervan vindt in de comments!

Bron: TipHero