Ouders dachten dat hun kind niet kon praten, toen opende een tandarts zijn mond

Ik ken niemand die graag naar de tandarts gaat, maar het is iets wat belangrijk is om eens in de zoveel tijd te doen. Wanneer we bij de tandarts zijn, krijgen we een goede tandreiniging en kijken ze of we gaatjes, tandsteen of andere aandoeningen hebben.

Eén familie is blij dat ze hun tandarts hebben bezocht in Kidstown Dental in Katy, Texas, omdat het een levensveranderende ervaring was voor hun 6 jaar oude zoon. De tandarts ontdekte dat hij een ‘vaste-tong’ had.

De eerste vijf jaar van zijn leven had Mason Motz het heel moeilijk om met zijn familie te communiceren. Hij kon wat geluid maken, maar hij vond het een uitdaging om te praten, ook al kreeg hij logopedische hulp.

“Hij is in logopedie geweest sinds hij iets meer dan een jaar oud was,” vertelde zijn moeder Meredith Motz aan Inside Edition. “Slapen was altijd stressvol. Hij zou kunnen stoppen met ademen. ‘

“Hij had moeite met eten en slikken; bij elke maaltijd moesten we wat verwijderen waarin hij zou kunnen stikken. Hij kreeg niet de voeding die hij nodig had. Zijn tanden begonnen problemen te krijgen. ‘

Motz en Dalan, haar man, kregen te horen dat Mason niet kon praten omdat hij het Sotos-syndroom had.

Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine wordt de aandoening gekenmerkt door overgroei in de kindertijd, een vertraagde ontwikkeling van mentale en bewegingsmogelijkheden en een opvallende gezichtsuitstraling, waaronder een lang, smal gezicht, hoog voorhoofd, rode wangen en een kleine, puntige kin.

Ze bezochten een aantal tandartsen die niet bekend waren met de behandeling van kinderen met speciale behoeften, maar toen nam Motz haar zoon mee naar Dr. Amy Luedemann-Lazar en deed ze een onverwachte ontdekking.

Mason was verdoofd toen Dr. Amy Luedemann-Lazar zich realiseerde dat hij een vaste-tong had.

‘We hebben een vaste-tong ontdekt,’ zei ze tegen de nieuwsuitzending. “Mason was niet non-verbaal; hij kon gewoon niet praten. Hij was al jaren in logopedie en niemand had ooit onder zijn tong gekeken. ‘

Die aandoening, die ook bekend staat als ankyloglossie, treedt op wanneer de tong een ongebruikelijk, kort en dik weefsel eronder heeft. Het is wat de tong verbindt met de mondbodem en voorkomt dat het beweegt.

“Wanneer je je ontwikkelt (in de baarmoeder), is je tong een deel van de bodem van je mond. “Een vaste-tong is een onvolledige scheiding”, legde Luedemann-Lazar uit, en de effecten ervan kunnen “enorm” zijn.

De tandarts zei dat er een aantal signalen zijn dat je kind mogelijk in de mond is gebonden, waaronder problemen met het geven van borstvoeding, kieskeurig zijn, moeite hebben met spraak, onverklaarbare gaatjes of problemen met slapen.

Met behulp van een laser kon Luedemann-Lazar het weefsel losmaken dat zijn tong aan de onderkant van zijn mond vasthield en het gaf hem de mogelijkheid om te praten.

“De procedure duurde ongeveer 3 minuten, niet erg lang … en de hersteltijd, die afhankelijk is van de patiënt, duurde 7 uur.” vertelde zijn vader.

De procedure verbeterde ook zijn gezondheid op andere manieren en enkele problemen waarmee hij al jaren te maken had.

“Hij heeft geen verstikkingen meer en hij eet verschillende soorten voedsel, “zei Motz.

“Hij gedraagt ​​zich veel beter op school. Zijn gedrag was een probleem, omdat hij ’s nachts slecht sliep, was hij voortdurend moe en hij zich niet kon uiten. Hij snurkt niet meer. .’

“Hij is slim en heeft zoveel te zeggen na jarenlang niet kunnen communiceren wat er in zijn hart en in zijn hoofd was. Dus hij is erg actief en grappig en lief. ”

Motz zegt dat ze “eeuwig dankbaar” is voor die tandarts en wil nu bewustzijn creëren voor het probleem die Mason had. Als jij denkt dat er iets aan de hand is, zoek dan een arts die je mening respecteert.”

Bron: Goodfullness

Laat een reactie achter

Scroll naar boven