Oudere vrouw eist zitplek van hoogzwangere vrouw op in de bus

Oudere vrouw eist zitplek van hoogzwangere vrouw op in de bus

Een hoogzwangere vrouw krijgt veel complimenten over de manier waarop ze een ruzie in de bus met een oudere passagier heeft opgelost. De oudere vrouw eiste de zitplek op van de zwangere vrouw, maar kreeg die niet.

In het openbaar vervoer is het soms moeilijk om te weten wanneer je je zitplek moet afstaan en wanneer niet. Een hoogzwangere vrouw heeft in een post op Reddit laten weten wat haar onlangs is overkomen en hoe ze dit heeft opgelost.

Een plek vrij

De vrouw stapte in de bus naar huis na een lange werkdag, maar zag dat er nog slechts een dubbele zitplaats vrij was, onderin de dubbeldekker. Omdat ze meerdere tassen bij zich had en met haar buik sowieso liever niet boven wilde gaan zitten, besloot ze de plek beneden te nemen.

Oudere vrouw eist zitplek van hoogzwangere vrouw op in de bus

Na een paar haltes kwam er een oudere vrouw met een stok de bus in. “Ze vroeg me om op te staan. Ze was niet eens beleefd en ik dacht dat ze naast me wilde komen zitten, omdat de plek naast mij nog vrij was”, zo schrijft de vrouw.

Mindervalidenplaats

“Dus ik heb mijn tassen verplaatst en schoof een plekje op, maar toen kreeg ik te horen dat ik een andere plek moest zoeken. De vrouw zei dat deze zitplaatsen speciaal voor mindervalide mensen gereserveerd zijn en ik was duidelijk niet gehandicapt. Ik moest maar bovenin gaan zitten.”

Ze vervolgt: “Maar de zitplekken waren helemaal niet voor gehandicapten. De stoelen voor mij wel (en er was een lege plek). Ik heb dat gezegd tegen de vrouw en uitgelegd waarom ik met mijn buik liever niet bovenin de bus wil zitten.”

‘Dik, lui lichaam’

“Daarop ging ze door het lint. Ze zei dat ik geen respect had voor ouderen en dat ze naast niemand wil zitten. Ik moest met mijn ‘luie dikke lichaam’ oprotten”

“Ik houd niet van confrontaties en ik wist niet echt wat ik moest doen. Gelukkig kwam er een man naar me toe die zijn stoel aan mij wilde geven. Maar hij keek me enorm vies aan. De oudere vrouw sprak overigens zo’n 10 minuten tegen andere ouderen in de bus over het ‘gebrek aan respect voor ouderen’. Ik snap er helemaal niets van.”

Scroll naar boven