Oudere man valt flauw en sterft 25 minuten na coronavaccinatie

Een oudere man is zondagochtend in New York City in elkaar gezakt en overleden kort nadat hij een COVID-19-vaccin had gekregen, onthulden ambtenaren maandag, meldt The Daily Mail.

De man, die in de 70 was, viel naar verluidt flauw toen hij Manhattan’s Jacob Javits Convention Center verliet, slechts 25 minuten nadat hij zijn prik had gekregen, zei New York State Health Commissioner Dr. Howard Zucker in een verklaring.

Beveiligers en eerstehulpverleners renden binnen enkele seconden naar hem toe, maar de man, die nog niet bij naam is genoemd, werd kort daarna in een plaatselijk ziekenhuis dood verklaard.

Het is op dit moment onduidelijk of de dood van de man verband houdt met het vaccin, en er wordt nu een onderzoek ingesteld.

Bijwerkingen van het vaccin worden als uiterst zeldzaam beschouwd waarbij die enkele gevallen meestal in verband worden gebracht met een allergische reactie die bekend staat als anafylaxie. 

“De eerste aanwijzingen zijn dat de man geen allergische reactie op het vaccin heeft gehad”, aldus Zucker in zijn verklaring. 

De plotselinge ineenstorting van de man volgde naar verluidt op een verplichte observatieperiode van 15 minuten, waarin hij “geen bijwerkingen of enig leed vertoonde,” zei Zucker.

De FDNY zei dat de patiënt naar het ziekenhuis werd gebracht door Senior Care iets voor 11e op zondag, waar hij kort na aankomst overleed.

Het is wel duidelijk dat is gebeurt nadat hij een vaccin had gekregen.

Ga verder naar de volgende pagina om te zien hoe het precies gebeurde, wie de man precies was en welk vaccin hij had gekregen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven