Oud en nieuw met corona: ‘De politie gaat aanbellen bij volle woonkamers’

Mocht je dit jaar oud en nieuw willen gaan vieren met meer mensen dan is toegestaan? Dan kan je wel eens de politie voor je deur verwachten. Ze komen dan waarschijnlijk niet langs om je een gelukkig nieuw jaar te wensen of een oliebol met je te eten.

Wilbert Paulissen, de politiebaas van Oost Brabant had een interview met het Eindhovens Dagblad. Daarin vertelde hij dat ze extra streng gaan optreden met oud en nieuw en bij huizen gaan aanbellen op het moment dat ze een woonkamer zien met veel mensen.

Aanspreken

“We drukken echt niet onze neus tegen elk raam, maar tien man in een woonkamer, dat vind ik in deze tijd een exces”, zegt de politiebaas van Oost Brabant. “Dan gaan we echt wel aanbellen.”

Wilbert weet zeker dat als ze even aanbellen en een gesprekje houden dat genoeg zal zijn om mensen te overtuigen om zich aan de regels te houden. Hij denkt ook niet dat ze veel boetes zullen geven, verwacht hij.

Jaarwisseling

Ook had hij het over hoe de politie zich op straat gaat gedragen: “Ze hebben echt niet de opdracht gekregen om mensen te verbaliseren die elkaar op straat feliciteren. En we gaan ook niet proberen elke vuurwerkafsteker te pakken.”

Hierin zegt hij dus dat ze niet al te streng zullen zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven