Organisatie redt bijna 400 honden op weg naar Chinees vleesfestival

Een liefdadigheidsorganisatie heeft aangekondigd dat actievoerders die voor hen in China werken, honderden gestolen huisdieren hebben gered van de dood. De dieren werden per vrachtwagen vervoerd naar het hondenvleesfestival in Yulin, waar jaarlijks duizenden katten en honden worden geslacht voor hun vlees.

Hondenvlees handelaren

Sinds 2009 daalt de populariteit van het hondenvlees festival. De mensen die in het vlees handelen zijn haastig op zoek naar een manier om de ‘dalende verkoop’ te stimuleren. Het publieke verzet tegen het festival stijgt al jaren op rij, waarbij er al meerdere pogingen zijn gedaan om het voorgoed in de ban te doen.

Onlangs werden bijna 400 honden die per vrachtwagen naar Yulin werden vervoerd gered door NoToDogMeat-campagnevoerders die erin slaagden het voertuig te stoppen en de dieren veilig naar buiten te krijgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NoToDogMeat Foundation (@notodogmeat)

Zhao is een van de actievoerders die opvangcentra runt voor NoToDogMeat in Peking en Hebei. Hij zegt dat hij er zeker van was dat veel van de honden die ze hadden gered, eigenlijk huisdieren waren, gebaseerd op de manier waarop ze met mensen omgingen.

Hij vertelde de Daily Mail: “Veel van de honden vertrouwen mensen nog steeds, we hebben er veel gezien met halsbandjes, en één droeg een halsband en een riem die er nog aan zat.

“We zullen proberen de eigenaren te identificeren, maar onze prioriteit op dit moment is ervoor te zorgen dat alle honden gezond zijn en een veilige plek hebben om naartoe te gaan.”

Herenigen met baasjes

Gehoopt wordt dat in ieder geval een deel van de gestolen huisdieren kan worden herenigd met hun families, maar voor nu is de prioriteit ervoor te zorgen dat de dieren in veilige handen zijn en buiten het bereik van degenen die ze voor vlees willen gebruiken.

Volgens Animals Asia, een liefdadigheidsinstelling uit Hong Kong, beweerde 70 procent van de dorpen in China die ze onderzochten te hebben geleden onder mysterieuze verliezen van honden. Diefstal van huisdieren voor hun vlees komt het meest voor in de winter, wanneer de vraag naar hondenvlees het hoogste is.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven