Opnieuw zwaar onweer op komst: ”Oppassen vanmiddag”

Waarschuwing voor noodweer in drie provincies`

Het ‘bijzondere; weer van de afgelopen dagen ligt nu echt achter ons. Vandaag liggen de temperaturen niet zo hoog meer, maar met 22 tot 25 graden is het nog steeds aangenaam. Vanmiddag staat ons echter zwaar onweer te wachten.

Warm

Dat melden Weer.nl, het KNMI en Weeronline. Vanmiddag hebben we eerst te maken met wolken, die afgewisseld worden door opklaringen.

In het noordwesten wordt het zo’n 22 graden, terwijl het in het binnenland 25 graden kan worden. Daarmee is het dus flink minder warm dan in de voorgaande dagen. Echter is het nog steeds warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. ‘Normaal’ is het nu zo’n 20 graden.

Opnieuw zwaar onweer op komst: ''Oppassen vanmiddag''

Onweer

Rond 17.00 uur moeten we ons weer gaan opmaken voor veel regen, gecombineerd met felle bliksem. Op de website van het KNMI is een weerwaarschuwing van kracht.

De meteorologen hebben code geel afgekondigd voor de provincie Limburg. ”In het zuidoosten komen stevige onweersbuien en is er kans op wateroverlast. Er kan meer dan 30 millimeter neerslag in een uur vallen, terwijl het in een periode van 24 uur meer dan 50 millimeter kan worden.

Elders in het land verloopt de avond overwegend droog. Hier en daar kan een buitje vallen, maar niets om je zorgen over te maken.

Woensdag

Morgenochtend krijgen we eerst te maken met wegtrekkende buien richting het zuidoosten. Daarna is het weer tijd voor de zon. De temperaturen komen uit tussen de 19 en 21 graden.

Donderdag

Donderdag staat er mist op het programma. In de loop van de ochtend lost die zichzelf geleidelijk op en de rest van de dag wordt gekenmerkt door een mix van wolken en zon. De temperaturen zijn niet veel anders dan op woensdag, waarbij het maximaal 22 graden zal worden.

Vrijdag

Vrijdag wordt heerlijk terrasweer! De wind blaast warmere lucht richting ons land, waardoor de temperatuur stijgt tot zo’n 22 graden in het noorden en 25 graden in het zuidoosten. Het blijft hierbij droog en het zonnetje schijnt uitbundig. Volgens de specialisten is een terrasje pikken ideaal!

Ook op zaterdag kun je heerlijk weer verwachten. Door de warme lucht stijgt de temperatuur naar zo’n 27! graden. Het ziet ernaar uit dat het zomerweer daarmee enigszins terugkeert. Op zondag wordt het iets koeler, maar ook dan blijft het heerlijk buitenweer.

Scroll naar boven