Opnieuw stormachtig weer op komst: KNMI geeft alarm af

KNMI meldt extreem noodweer: ''Het gaat helemaal los''

Vandaag belooft een heerlijk zomerse dag te worden met temperaturen tussen de 23 en 28 graden. Op sommige plaatsen gaat het regenen.

Volgens WeerOnline krijgt het oosten van Nederland vandaag te maken ‘stevige buien’, waarbij ook onweer komt kijken. Maar niks om je zorgen over te maken.

Gedurende de ochtend hoef je geen jas aan te trekken. In heel Nederland is het een graad of 20 en de zon schijnt regelmatig. In de loop van de ochtend verschijnen er echter steeds meer wolken en in Limburg wordt regen verwacht. Elders blijft het voornalsnog droog.

Vanmiddag

Vanmiddag neemt de bewolking de overhand, waarbij het op steeds meer plaatsen zal gaan regelen. Lokaal pakken de buiten stevig uit met ook hagel en zware windstoten. In het oosten van ons land komt er ook nog onweer bij.

Opnieuw stormachtig weer op komst: KNMI geeft alarm af

Vanavond en vannacht

Volgens Weeronline blijft het vanavond spoken in het oosten, waarbij het flink zal gaan regenen. In de loop van de avond trekken deze buien het land uit, met brede opklaringen tot gevolg.

Vannacht steekt de wind flink op. Op de Waddeneilanden komt er een stormachtige wind te staan die een kracht kan halen tot 85 kilometer per uur.

Morgen: Code geel

Zondag gaat het ontzettend ontstuimig worden. In geheel Nederland gaat het flink waaien. In het westen en noorden kan het flink tekeer gaan. Windstoten kunnen 90 kilometer per uur bereiken.

Ook wordt er plaatselijk regen verwacht, voornamelijk over zuidoostelijke helft van ons land. Op de meeste plekken blijft het wel droog en schijnt het zonnetje.

Het KNMI heeft echter code geel afgegeven in verband met de harde wind. De weerwaarschuwing is afgegeven voor in totaal drie gebieden. Het gaat om de Waddeneilanden en de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland, zoals op onderstaande kaart te zien is.

Opnieuw stormachtig weer op komst: KNMI geeft alarm af

De wind kan mogelijk zorgen voor problemen in het verkeer en voor buitenactiviteiten. De wind waait vanuit het zuidwesten en in de loop van de ochtend neemt het weer iets af.

Code geel is van kracht vanaf zondagochtend 03.00 uur in Zuid-Holland en eindigt rond 11.00 uur in het Waddengebied. Niets om jezelf druk over te maken dus 🙂

Scroll naar boven