Opletten: In deze 4 provincies kun je vanavond het noorderlicht weer zien!

Vanavond laatste keer noorderlicht: Hier moet je zijn voor de mooiste foto's

Tot verbazing van veel mensen was afgelopen nacht ineens het noorderlicht te zien, een prachtig fenomeen dat je normalister alleen maar in het noorden van Scandinavië kunt waarnemen. De groenachtige kleuren zijn iets dat je minimaal een keer in je leven gezien moet hebben.

Het noorderlicht ontstaat door activiteit op de zon. Als daarop het oppervlakte uitbarstingen plaatsvinden, dan wordt er een soort wolk aan geladen deeltjes het heelal ingeschoten. Wanneer die wolk in de richting van de aarde gaat, kan dat voor een schitterende kleurendans aan de hemel zorgen als de deeltjes onze atmosfeer binnenkomen.

Vanavond weer!

En wat blijkt!? Mensen die het gisteren gemist hebben, krijgen vanavond wederom een kans het noorderlicht te zien. Reinout van den Born van Weer.nl laat weten dat we nog midden in zo’n geomagnetische storm zitten. ”Die is zelfs toegenomen in de kracht.”

”We weten alleen niet hoe lang hij duurt. Het einde van zo’n wolk is namelijk niet te zien of te voorspellen”, aldus Van den Born. De kans is dus aanwezig dat het noorderlicht wederom verschijnt, maar 100% zeker weten doet de meteoroloog niet. Wij gaan in ieder geval klaarzitten met een verrekijker.

Maar als het komt, en die kans is groot, zal dat in vier provincies zijn: Groningen, Friesland, Gelderland en Drenthe. Ook op de Wadden-eilanden is de kans overigens zeer aannemelijk 🙂

Plaatjes

Voor wie het gisteren dus gemist heeft: onderstaand wat schitterende plaatjes van hoe het er gisteren uit zag op meerdere plekken in Nederland

Scroll naar boven