Opletten: Google verwijdert komende week oude Gmail-accounts en foto’s

blue and white logo guessing game

Heb jij een oud Gmail-account dat je lange tijd niet hebt gebruikt? Let op, want Google gaat inactieve accounts verwijderen vanaf 1 december. Dit betekent dat je niet alleen je e-mails kwijtraakt, maar ook alle bestanden in Google Drive en foto’s in Google Foto’s kunnen verdwijnen.

Waarom verwijdert Google deze accounts?

Google zegt dat ze dit doen om de veiligheid van gebruikers te verbeteren. Oude accounts kunnen verouderde wachtwoorden hebben of missen tweefactorauthenticatie, wat ze kwetsbaar maakt voor hackers. Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag waarbij je bijvoorbeeld een sms-code krijgt om in te loggen.

Wat is een inactief account?

Een account wordt als inactief beschouwd als het minstens twee jaar niet gebruikt is. Maar maak je geen zorgen, Google stuurt eerst een waarschuwingsmail naar je Gmail-adres en naar je herstel e-mailadres, als je die hebt ingesteld.

Is jouw werk- of studieaccount ook in gevaar?

Het nieuwe beleid van Google geldt niet voor accounts die via werk of studie zijn opgezet. Alleen persoonlijke accounts kunnen verwijderd worden.

Wat gebeurt er na 1 december?

Direct na 1 december verlies je niet meteen alles. Google pakt het gefaseerd aan. Ze beginnen met het verwijderen van accounts die na aanmaak nooit gebruikt zijn.

Scroll naar boven