Massale woede onder fervente veganisten, nu blijkt dat HEMA hen voor de gek heeft gehouden. De zogenaamde veganistische hotdog blijkt na onderzoek helemaal niet veganistisch.

Het broodje en de saus zijn vegan, maar het worstje is gemaakt van kippenvlees. Dat heeft een veganistische klant bekendgemaakt. “HEMA slaat de plank volledig mis met deze marketing. Het is vegan, maar toch ook niet”, aldus de woedende planteneter.

Foutje, bedankt

HEMA stelt dat er “iets niet helemaal goed is gegaan” en wijt dit aan een nieuw ontwerp. Mer zogeheten ‘Hotdogkits’ kunnen liefhebbers thuis zelf hotdogs maken. In een pakje zitten broodjes, worstjes en saus. Er zijn drie varianten beschikbaar: met kippenvlees, varkensvlees en met groente.

Tot voor kort stond op de verpakking om welke variant het ging, maar het ontwerp van de verpakking is vernieuwd.

BEKIJK OOK  Vanavond tot wel 69 vallende sterren per uur te zien!

“Om praktische redenen is niet overal de tekst van het groenteworstje aangepast en staat er nu overal vegan op. En dat is niet handig”, vertelt een woordvoerder van de HEMA tegen RTL Nieuws. De tekst zal worden aangepast als de verpakking een nieuw ontwerp krijgt, maar dat kan nog wel een paar maanden duren.


Like it? Share with your friends!