Ophef in Utrecht nadat horeca-eigenaar weigert te sluiten na verordening

Het was erg druk bij het Utrechtse restaurant WAKU WAKU, de eigenaar weigerde bezoekers te vragen naar de CoronaCheck-app. Hij had in de loop van de avond moeten sluiten van de burgemeester, maar bleef gewoon open.

Eventuele ontruiming

Veel sympathisanten besloten om voor het pand te gaan zitten om eventuele ontruiming te voorkomen. Zo ver kwam het niet, de eigenaar sloot rond 23:00 zelf de zaak. Het is nog niet duidelijk of de zaak vandaag weer open gaat, veel mensen hebben al laten weten dat ze ook vandaag voor het pand willen gaan staan.

De gemeente Utrecht zegt dat de sluiting van WAKU WAKU een feit is, en er zal gecontroleerd worden of de zaak zijn deuren dicht houdt.

Een woordvoerder van de gemeente liet weten dat de burgemeester heeft besloten om WAKU WAKU te sluiten. Dit komt omdat uit de gesprekken is gebleken dat de eigenaar niet bereid is om zich te houden aan de regels. Er was volgens de gemeente spraken van “een intimiderende toon in de richting van de aanwezige handhavers.”

Uitbater Floris Beukers zegt dat hij inderdaad niet naar een toegangsbewijs vraagt. Hij wil geen onderscheid maken tussen mensen. “Als ik dat wel zou doen, zou ik discrimineren en dat is in strijd met de grondwet.”

Bekijk hieronder de beelden

https://twitter.com/ilona1962/status/1442576559529885696?s=20

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven