Opgelet: Ziggo maakt abonnementen fors duurder en past opzegvoorwaarden aan

Ben jij klant van Ziggo, of wil je dat worden? Lees dit artikel dan even goed door. In navolging van KPN laat nu ook Ziggo weten dat het de prijzen van haar abonnementen per 1 juli van dit jaar gaat verhogen. Nu gebeurt dat jaarlijks, dus tot zover niets nieuws onder de zon. Wel nieuw is dat de provider het veel moeilijker gaat maken voor klanten om onder hun contract uit te komen.

Alles-in-1 abonnement

De meeste klanten van het bedrijf maken gebruik van een Alles-in-1 abonnement. Daarmee heb je (interactieve) televisie, internet en optioneel vast bellen. Onderstaand een tabel met de oude, en de nieuwe prijzen die er vanaf 1 juli 2022 zullen worden gehanteerd.

Opgelet: Ziggo maakt abonnementen fors duurder en past opzegvoorwaarden aan

Zoals je kunt zien blijft een abonnement (Alles-in-1 Complete) prijstechnisch ongewijzigd, terwijl Alles-in-1 Giga juist een eurootje goedkoper gaat worden. Leuke geste, maar de overgrote meerderheid die een Alles-in-1 abonnement afneemt bij Ziggo, heeft een Alles-in-1 Start pakket. En die wordt €3.50 duurder per maand. Dat komt neer op €42 euro op jaarbasis.

Contract opzeggen wordt moeilijker

Ziggo geeft klanten die het niet eens zijn met de prijsstijging de kans om tussentijds hun contract op te zeggen voor 1 juli.

Vanaf volgend jaar zal dat een stuk ingewikkelder worden. De telecomprovider gaat namelijk de algemene voorwaarden aanpassen. De jaarlijke prijsstijging zal in de voorwaarden worden opgenomen. Bestaande klanten die nog niet aan het contracttermijn zitten, en dus nog niet maandelijks kunnen opzeggen, hebben daarmee geen mogelijkheid meer om af te komen van hun contract.

Neem jij op dit moment geen Alles-in-1 pakket af bij Ziggo, maar bijvoorbeeld alleen televisie of internet? Kijk dan op de Ziggo website voor de nieuwe prijzen van deze abonnementen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven