Opgelet: NS kondigt massale stakingen aan, veel overlast voor reizigers

Opgelet: NS kondigt massale stakingen aan, veel overlast voor reizigers

Slecht nieuws voor mensen die dagelijks met de trein reizen. Personeel van de Nederlandse Spoorwegen gooit het werk volgende week en de week erna neer. Het gaat specifiek om estafettestakingen van 24 uur op verschillende plekken in Nederland.

De stakingen zullen volgende week woensdag beginnen in de regio noord. In de daaropvolgende dagen is het de beurt aan andere streken. Hieronder een overzicht van wat er precies zit aan te komen:

  • 24 augustus in regio noord
  • 26 augustus in regio west
  • 29 augustus in regio noordwest
  • 30 augustus in regio midden
  • 31 augustus in regio’s oost en zuid

Bij het uitblijven van het gewenste resultaten, is vakbond FNV van plan om landelijke acties op te tuigen. Daarvan zullen veel treinreizigers enorme overlast ondervinden.

Waardeloze onderhandelingen

De aangekondigde stakingen zijn het resultaat van mislukte cao-onderhandelingen tussen de Nederlandse Spoorwegen en de vakbonden FNV, CNV en VVMC.

De drie bonden hadden de NS op 5 augustus een ultimatum gesteld. Het spoorbedrijf moest binnen zegen dagen akkoord gaan met alle eisen die de vakbonden op tafel hadden gelegd. Zouden zij niet over de brug komen, dan zou men overgaan tot staken.

Geen andere keus

FNV-onderhandelaar Huub van den Dungen weet heel goed dat reizigers de dupe zullen gaan worden van de stakingen. Hij vindt dat de schuld van de NS. ”Het is onbegrijpelijk dat NS het hier op aan laat komen. NS laat ons nu geen andere keus.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven