Op 8 januari zal de eerste Nederlander gevaccineerd worden met het coronavaccin

Op 8 januari wordt de eerste Nederlander met het coronavaccin gevaccineerd. Het vaccin moet wel eerst goedgekeurd worden door door Europa zegt minister Hugo de Jonge.

Op maandag 4 januari kunnen de eerste Nederlander die in aanmerking komen een brief in de bus verwachten. Als je de brief in de bus hebt kun je via de telefoon een afspraak maken. Het idee is dat dit later ook digitaal kan. De eerste mensen die in aanmerking komen voor het vaccin zijn mensen die bij verpleeghuizen werken, in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en gemeentelijke zorgondersteuners.

De deadline voor het vaccineren maandag 11 januari en zal van start gaan op drie GGD locaties. Een week later, op 18 januari zullen er al 25 plekken in Nederland zijn waar je je kunt laten vaccineren.

Of dit de echte datum zal zijn is nog niet helemaal zeker omdat het vaccin nog moet worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

BioNTech/Pfizer

Als je gevaccineerd wordt door het vaccin van BioNTech/Pfizer krijg je twee prikken. Na de eerste prik zal je 3 weken moeten wachten op de volgende prik. Je kunt elke dag, zeven dagen per week terecht voor een vaccin.

Minister Hugo de Jonge zegt daar zelf het volgende over: ,,In overleg met GGD en RIVM is gekozen voor een planning die zorgvuldig, veilig en verantwoord is. Uiteindelijk is een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad ons doel. Dat bereiken we alleen als mensen vertrouwen hebben in het vaccin en in het proces van vaccinatie.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven