Oorlogsveteranen woedend op prins Harry: ”Je moet je bek houden”

Oorlogsveteranen woedend op prins Harry: ''Je moet je bek houden''

De Britse prins Harry heeft zich de woede op de hals gehaald van oorlogsveteraan en oud-kolonel Ben McBean. Reden hiervoor zijn enkele uitspraken van Harry, die onder meer onthulde hoeveel mensen hij heeft gedood in het leger.

Killstreak

“Mijn ‘killstreak ligt op 25”, zei Harry over het aantal Talibanstrijders dat hij heeft doodgeschoten. “Ik zag ze als schaakstukken die uit de weg geruimd moesten worden. Ik heb de slechteriken afgemaakt voordat ze goede mensen zouden vermoorden.”

McBean, die tijdens hetzelfde conflict een arm en een been verloor, kan er met zijn verstand niet bij dat Harry zo loslippig is. “Je moet je bek houden. Met wat voor idioten gaat hij in godsnaam om?”

Ook Bob Stewart, voormalig marinier en kolonel, uit felle kritiek. “Echte soldaten pronken hier niet mee. Hij moet zijn bek dichthouden. Een oorlog kent geen winnaars en het is not done om op te scheppen over het nemen van mensenlevens. Dat hoor je niet te doen.”

Politiek ook laaiend

De openbaringen van prins Harry hebben ook de politiek bereikt. Een politicus die anoniem wil blijven zegt tegen The Guardian: “Harry brengt iedereen in diskrediet met zijn gebluf. Het is heel raar dat een soldaat hier überhaupt over spreekt.”

Scroll naar boven