Oorlogsheld ‘Captain Tom’ overleden

De wereldberoemde oorlogs- en coronaheld ‘Captain Tom’ is op 100-jarige leeftijd overleden aan het coronavirus. De held werd zo beroemd omdat hij geld verzamelde voor het coronavirus. Captain Tom komt uit Groot-Brittannië en zijn volledige naam is Tom Moore.

De 100-jarige oorlogsheld, uit Keighley, Bradford, werd behandeld voor het dodelijke virus nadat hij er vorige maand mee besmet was geraakt.

In een verklaring zeiden de dochters van Sir Tom, Hannah Ingram-Moore en Lucy Teixeira: “Hoewel hij maar kort in zoveel harten is geweest, was hij een ongelooflijke vader en grootvader, en zal voor altijd in onze harten blijven voortleven.”

Sir Tom, die in de Tweede Wereldoorlog soldaat was, werd vorig jaar een soort nationale beroemdheid in Engeland toen hij ter gelegenheid van zijn 100e verjaardag besloot 100 rondjes door zijn tuin te lopen om geld in te zamelen voor de Engelse gezondheidzorg tijdens de eerste lockdown van de coronavirus pandemie.

Hij haalde een verbazingwekkende 32,8 miljoen pond op, waarvoor hij wereldwijd werd geprezen omdat hij buitengewone inspanningen had verricht.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven