Oorlog binnen BIJ1: Landelijk voorzitter per direct weg

Net binnen: Seksvideo Sylvana Simons uitgelekt

Jursica Mills, tot vandaag landelijk voorzitter van de politieke partij BIJ1, is per direct opgestapt. Mills stelt haar zaken vol te hebben van de “toxiciteit, vriendjespolitiek en tegenstrijdigheden” binnen BIJ1.

Mills gaat zelfs zo ver, dat ze in een verklaring zegt “als zwarte vrouw nog nooit zo respectloos, niet zuiver/integer of onrechtvaardig benaderd en behandeld te zijn.”

In haar brief neemt Mills de gehele cultuur binnen de partij op de hak. ”Ik heb gezien dat leden graag rechtvaardigheid willen, tot een rechtvaardig besluit niet bij hen in het straatje past. Dat leden graag een platte organisatie willen, maar nooit verantwoordelijk willen zijn voor hun eigen gedrag.”

Quinsy Gario

Het zijn opmerkelijke woorden van Mills, die er zo’n beetje eigenhandig voor heeft gezorgd dat Quinsy Gario, toenmalig nummer 2 binnen BIJ1, vorig jaar werd weggebonjourd. Destijds gebruikte Mills de woorden ”toxisch gedrag, mannelijke dominantie en manipulatief gedrag” om het functioneren van Gario te omschrijven.

Sylvana Simons geschokt

Het partijbestuur, waaronder fractievoorzitter Sylvana Simons, heeft met ontsteltenis gereageerd op het besluit, maar geeft aan het vertrek wel te respecteren. De partij zal op korte termijn met een eigen verklaring richting haar leden komen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven