Massaal onterechte boetes uitgedeeld. Kom erachter of jij ook slachtoffer bent

onterechte boetes

Helaas kennen veel mensen het gevoel van het krijgen van onterechte boetes. Hoe vaak ben jij daadwerkelijk in beroep hiertegen gegaan? Uit onderzoek is gebleken dat veel bestuurders in Nederland onterechte parkeerboetes krijgen. Dit meld het tv-programma Kassa. Een aanzienlijk aantal van de uitgeschreven boetes over het afgelopen jaar bleek ongerechtvaardigd.

Doe altijd onderzoek naar je parkeerboete

Dit onderzoek onderstreept nog maar eens hoe belangrijk het is om elke ontvangen parkeerboete grondig te onderzoeken, aangezien niet elke uitgeschreven boete juist is. Dit geldt vooral voor parkeerboetes die door lokale overheden worden gegeven.

Het onderzoek van Kassa onthulde dat lokale overheden vaak fouten maken. Bijvoorbeeld, in 2023 ontving Rotterdam 100.000 bezwaarschriften, waarvan 75% gegrond werd verklaard. Dit wijst erop dat er minstens 75.000 boetes onterecht waren. Maar ook in andere steden deden zich vergelijkbare problemen voor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kassa (@bnnvarakassa)

Zo werden er in Amsterdam vorig jaar 95.000 bezwaren tegen parkeerboetes ingediend, waarbij 64% van de indieners gelijk kreeg. In Den Haag werden meer dan 50.000 bezwaren ontvangen, met 43% gegronde klachten. In steden door heel Nederland doet het probleem zich voor, van Zwolle tot aan Breda, Zaanstad, Almere en Alphen aan de Rijn.

Belangrijkste oorzaak onterechte boetes

Kassa wees op problemen met scanauto’s als een belangrijke bron van fouten. Personen met een parkeervergunning ontvangen soms onterecht boetes, en ook tijdens laad- en losmomenten kunnen kentekens onjuist geregistreerd worden als overtredingen.

Woon jij in een van de bovengenoemde steden? Dan is de kans dus meer dan 50% dat je in het gelijkgesteld wordt als je een parkeerboete op de mat krijgt. Doe dus zorgvuldig onderzoek, zeker nu de kosten voor bekeuringen zijn gestegen. De procedure hiervoor vind je bij de boete.

Bekijk het segment uit het programma Kassa hier:

Scroll naar boven