Het KNMI waarschuwt dat de kans bestaat dat vanaf zondagochtend zware buien vanuit West-Nederland het land intrekken. In de loop van de middag voorspellen ze dat de buien steeds zwaarder worden, en gepaard gaan met buien en onweer. Mogelijk komt daar nog veel hagel bij in korte.

Vergeet Buitenactiviteiten

Zowel het verkeer als mensen die buitenactiviteiten gepland hadden kunnen daar veel last van ervaren. Dat is de reden waarom het KNMI code geel heeft afgegeven voor het hele land. De enige uitzonderingen zijn Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied. De rest van Nederland mag zich opmaken voor onrustig weer.

De buien zullen in de loop van zondagmiddag via het zuiden wegtrekken uit het land. De laatste buien zullen voelbaar zijn rond het avonduur. Toch blijft het relatief warm. De temperaturen zullen blijven schommelen rond de 20 graden celsius. Ook staat er niet veel wind.

BEKIJK OOK  Kind raakt gewond bij 'incident', politie arresteert man en vrouw

Noodweer in Europa
Waar we in Nederland te maken hebben met veranderend weer, geldt dat ook voor Europa. Al wekenlang woeden er enorme bosbranden en overstromingen door het continent. Zo werden er evacuaties uitgevoerd in Turkije, Griekenland en italië. Ook trekken wetenschappers trekken aan de bel om klimaatverandering aan de kaart te stellen.


Like it? Share with your friends!