Onrust in nachtleven: tenminste 130 mensen in bars en discotheken met naald geprikt

Onrust in nachtleven: tenminste 130 mensen in bars en discotheken met naald geprikt

Frankrijk gaat momenteel gebukt onder een bizar fenomeen. Een groeiend aantal bezoekers van bars en discotheken zegt tijdens het stappen uit het niets met een naald geprikt te zijn. De politie onderzoekt dit opmerkelijke tafereel.

De Franse zender France Info weet te melden dat er inmiddels 130! incidenten gemeld zijn bij de politie. Vrouwen worden het vaakst geprikt, zo staat vast.

Onwel

Feestgangers die geprikt werden voelden zich daarna onwel. Opvolgend bloedonderzoek toonde echter geen afwijkende substanties in het bloed van de slachtoffers aan. Vaak is er wel een rode plek rondom de plaats van de prik zichtbaar op de huid.

De politie roept alle feestvierders op om oplettend te zijn en eventuele incidenten te melden. Wie geprikt wordt, krijgt het advies zich te laten onderzoeken in een ziekenhuis.

Engeland

In het verenigd Koninkrijk was er een tijd geleden ook spraken van een soortgelijke problematiek. Er werden meerdere cases vastgesteld van jonge studentes die met een naald geprikt werden tijdens het uitgaan.

Studente Sarah Buckle, was een van de slachtoffers. Ze was op 28 september in Nottingham op stap toen ze plotseling ziek werd. Ze beschreef hoe ze het ene moment in orde was en het volgende moment niet meer uit haar woorden kon komen of kon blijven staan.

Ze werd de volgende ochtend wakker in het ziekenhuis met een kleine speldenprik op haar hand. ”Ik heb al eerder te veel gedronken, maar dit was totaal anders”, zei ze. ”Ik begrijp niet waarom dit gebeurt, het is angstaanjagend. Je kunt wel je drankje bedekken, maar hoe kun je voorkomen dat iemand je neersteekt?”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven