Ongenadige storm in aantocht: ”Het hele land gaat plat”

Ongenadige storm in aantocht: ''Het hele land gaat plat''

We beginnen deze maandagmorgen met een weerbericht. Het is vandaag bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het op steeds meer plekken regenen.

In de middag trekt de neerslag naar het oosten van het land en is er met name in het westen steeds meer zon waar te nemen.

Code geel

Tot zover het goede nieuws, want er steekt een harde wind de kop op. Vanuit datzelfde westen gaat het flink waaien, waarbij windsnelheden van 75 kilometer per uur kunnen worden gehaald.

Het KNMI neemt geen halve maatregelen. Voor alle twaalf provincies is code geel afgegeven. Dat betekent dat je goed moet opletten.

Ook mensen die met de auto zijn, of buitenactiviteiten kunnen enorme hinder ondervinden van de harde wind, zo laat het weerinstituut weten.

Het zou kunnen dat treinverkeer gestremd wordt. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er bomen op het spoor terechtkomen. Ook zou de wind kunnen zorgen voor vertraging bij vliegverkeer.

Wadden

De temperatuur is niet al te koud en komt uit tussen de 11 en 15 graden. Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog. Toch blijft het opletten.

Voornamelijk voor mensen die aan de kust wonen. Daar blijft kans op windstoten van 75 kilometer per uur. Later in de avond en in de nacht, is het Waddengebied aan de beurt.

Ongenadige storm in aantocht: ''Het hele land gaat plat''

Wanneer je daar verblijft, kun je geconfronteerd worden met windstoten tot wel 90 kilometer per uur. Daarbij gaat het ook nog flink regenen.

Dinsdag

Dinsdag wordt ook een onstuimige dag waarbij wolken, zon en regen elkaar afwisselen. Het blijft hard waaien, waarbij vooral in het noordelijk kustgebied windstoten tot 75 kilometer per uur kunnen worden gehaald.

In de loop van de middag gaat het wederom hard regenen en krijgen we ook hagel en onweer. De temperatuur ligt tussen de 13 en 14 graden.

In de avond kan het gaan regenen. In de kustgebieden gaat het hagelen en onweren. Dan daalt de temperatuur naar zo’n zes tot 10 graden.

Scroll naar boven