Ongenadige horrorstorm op komst: ”Alle seinen op rood”

Ongenadige horrorstorm op komst: ''Alle seinen op rood''

Stoelriemen vast, lieve mensen. Volgens alle weerinstituten in ons land (KNMI, Weeronline, buienradar) krijgen we vannacht te maken met een ongenadig harde storm.

Dat zal zo heftig worden, dat de storm een naam heeft gekregen: Elin. Dat melden ook De Telegraaf en Hart van Nederland zojuist.

Storm Elin

Het overgrote deel van Nederland kan rustig gaan slapen, maar in de kustgebieden steekt er een krachtige wind de kop op.

Verwacht wordt dat er landinwaarts windsnelheden zullen worden behaald van 75 kilometer per uur. Dat is stevig, maar nog geen reden voor vliegende dakpannen en omvallende bomen.

In de kustgebieden gaat het harder waaien. Daar kunnen windsnelheden worden bereikt van 90 kilometer per uur. En dat is natuurlijk erg hard.

Hoe laat gaat het los?

Het KNMI verwacht dat Storm Elin rond 01.00 uur vannacht zal aanwakkeren en zal blijven aanhouden tot zondagochtend 09.00 uur.

bird flying over the beach during sunset

Het KNMI heeft besloten om voorlopig code geel uit te vaardigen. Die geldt voor de provincies Noord-Holland, Friesland, Flevoland, Zuid-Holland en Zeeland. De weerwaarschuwing is ook uitgegeven voor het Wadden- en het IJsselmeergebied.

Morgen

Morgenochtend gaat het flink regenen in het noorden en oosten, waarbij het overwegend bewolkt is. Daarna klaar het iets op, waarbij de zon zich zelfs even laat zien.

Desondanks blijft het flink waaien. In de loop van de ochtend wordt de wind matig tot (vrij) krachtig. De zware windstoten verdwijnen dan.

In de middag wordt het een tijd droog, met wat zon maar ook daarna weer bewolking. We krijgen we opnieuw te maken met heftige wind, die gepaard gaat met regen. Koud wordt het gelukkig niet. Met temperaturen die liggen tussen de 9 en 11 graden, hebben we niets te klagen.

Wanneer de avond valt gaat het op grote schaal regenen vanuit het westen. Ook morgennacht wordt kletsnat. Met 7 tot 10 graden blijft het echter zacht.

Scroll naar boven