Ongenadige horrorstorm gaat ons land slopen: blijf morgen thuis!

Morgen wordt een dag van uitersten, want dan maakt storm Ciarán zijn intrede. In de ochtend blijft het nog enigszins rustig, maar in de middag gaat het he-le-maal los.

Spoken

Volgens weerman Jordi Huirne zal het flink gaan spoken. Aan de kust wordt windkracht acht verwacht. De ANWB roept de bevolking op om morgen vanuit huis te werken.

De weersomstandigheden zullen dermate heftig zijn, dat het niet verantwoord is om de weg op te gaan. Doe je dat toch, dan kun je rekenen op zware regenval in combinatie met harde wind.

De kans dat er weer allerlei voertuigen de lucht in gaan en bomen uit de grond getrokken worden is aanzienlijk. Op de wegen worden enorme files verwacht.

Zeeland

Waar het pas echt heftig gaat worden, is de provincie Zeeland. ”In de middag trekt de wind aan zee verder aan, met enorme windstoten.”

”Vooral in Zeeland kan de wind uitschieten tot zo’n 120 kilometer per uur. Het hoogtepunt van storm Ciarán is in de loop van de middag en het begin van de avond.”

Niet overal

Ondanks de horrorvoorspellingen, zal niet heel Nederland de Sjaak zijn. In het westen van het land worden flinke buien en ook zwaar onweer verwacht.

In het oosten van het land is het daarentegen droog op de meeste plekken. Er is zelfs ruimte voor een heerlijk herfstzonnetje.

Bomen op de weg

Bij de ANWB heerst massale paniek. ”Door regen houden automobilisten meer afstand en door de verwachte wind kan het extra onstuimig worden.”

Doordat bomen nog veel bladeren hebben, vangen de bomen veel wind. ”Met die zware windstoten worden er morgen veel losgerukte takken op de weg verwacht.

Weerman Jordi waarschuwt dan ook voor ‘veel schade’. ”Ook bomen kunnen sneller omwaaien door de regen en de keiharde wind.”

De ANWB herhaalt de oproep: ‘Werk thuis als je thuis kan werken.” Ook wordt aangeraden de verkeersinformatie goed in de gaten te houden. ”Dat er files komen, is zeker.”

Scroll naar boven