Ongenadig noodweer op komst: In deze 4 provincies gaat het los

Noodweer in Nederland: Hier gaat het zometeen keihard los

Morgen belooft een heerlijk zomerse dag te worden. De temperatuur kan in het binnenland oplopen tot 26 graden en daar kijken we natuurlijk allemaal naar uit. Helaas is het niet allemaal positief. Morgen staat er namelijk ook noodweer op het programma.

Geen stranddag

In het oosten en zuidoosten wordt het 25 tot 26 graden. In het binnenland wordt dat 23 tot 24 graden. Woon je in een van de kustgebieden? Daar wordt het een stuk minder warm.

Met temperaturen die tussen de 15 tot 18 graden vallen, voelt dat met een krachtige wind erg frisjes. Een stranddag wordt het dus niet.

Noodweer

Overdag is het over het algemeen lekker vertoeven, maar dat slaat in de avond volledig om. Het KNMI heeft alvast code geel uitgevaardigd voor vier provincies.

De temperaturen schieten omlaag en er komen regen- en onweersbuien. Dat komt door een lagedrukgebied, aldus weer.nl

Het aantal buiten zal beperkt zijn, maar het zal flink tekeer gaan. Neerslaghoeveelheden van 50 tot 100 millimeter komen eraan, met wateroverlast tot gevolg.

Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, kun je ook hagelstenen verwachten die in doorsnee maar liefst 2 centimer groot zijn.

De grootste kans op het noodweer is voor het noorden en oosten van het land. Code geel is afgegeven voor Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel.

https://twitter.com/KNMI/status/1659972538263322627

Maandag

De onweersbuiten zullen in het noorden van Nederland aanhouden tot maandagochtend. In de rest van het land wordt het gelukkig droog met lekker zonnig weer.

In het westen en in het Waddengebied is het wederom een stuk kouder, maar landinwaarts kun je rekenen op zo’n 22 tot 26 graden. De kans is zelfs aanwezig dat het 27 graden gaat worden.

Verder is de lucht nóg wat vochtiger dan op zondag, waardoor het soms flink benauwd kan aanvoelen. En wat betekent de combinatie van vochtige lucht en hoge temperaturen vaak? Juist, een toenemende kans op regen- en onweersbuien in de namiddag en avond.

Hoe de situatie maandag uit gaat pakken is nog erg onzeker, maar opnieuw lijkt lokale wateroverlast niet uitgesloten.

Scroll naar boven