Ongenadig noodweer op komst: ”Bescherm jezelf!”

Ongenadig noodweer op komst: ''Bescherm jezelf!''

Gisteravond is het in meerdere Nederlandse provincies flink tekeer gegaan. Er viel niet alleen veel regen, ook waren er heftige onweersbuien.

We beginnen met wat positiefs, want het kan vandaag zomers warm worden. In het oosten van ons land wordt het mogelijk zelfs 25 graden dat is hartstikke lekker.

De kans bestaat zelfs dat het temperatuur nog hoger gaat worden. Helaas blijft het niet allemaal zonnig, want specialisten van Weer.nl voorspelden gisteren al dat er ook vandaag onweer op het programma staat. Die voorspelling gaat uitkomen.

Het KNMI heeft zojuist een waarschuwing uitgegeven voor het oosten van ons land. Vanaf 12.00 uur vanmiddag geldt er code geel in de provincies Gelderland en Overijssel, waar pittige onweersbuiten overheen trekken.

Ook veel regen

Het gaat niet alleen bulderen, maar er wordt ook veel neerslag in korte tijd verwacht. Tel daarbij op dat er ook nog hagel bij komt kijken en het feest is compleet.

Althans, een feest is dat natuurlijk niet. Het KNMI waarschuwt dan ook dat verkeer en buitenactiviteiten buitengewoon veel hinder zullen ondervinden.

De buien en het onweer zullen duren tot vanavond. Code geel is van kracht tot 19.00 uur, daarna klaart het weer wat op.

Dinsdag

De temperatuur gaat dinsdag weer naar beneden. In de ochtend is het bewolkt, maar het gaat niet regenen. In de middag volgt er zware bewolking.

De maximale temperatuur morgen loopt uiteen van 12 graden op de Wadden, tot 18 graden in Limburg. De wind is matig, maar aan zee krachtig.

Morgenavond wordt het plaatselijk bewolkt, maar rond middernacht klaart het overal op.

https://twitter.com/KNMI/status/1660611742680875009

Scroll naar boven