Ongelukkige transvrouw laat kinderfoto’s aanpassen: ”Ik ken die persoon niet”

Ongelukkige transvrouw laat haar kinderfoto's aanpassen

Het Duitse model Lucy Hellenbrecht (24), die geboren werd als Luca, heeft een bizarre stap genomen. ‘Ze’ besloot jaren geleden dat ze verder wilde gaan als vrouw, en heeft nu haar foto’s van toen ‘ze’ nog een kind was laten aanpassen.

Germany’s next topmodel

In Nederland kennen weinig mensen Lucy, maar ze deed als een van de eerste transvrouwen mee aan het tv-programma Germany’s Next Topmodel.

Sinds haar deelname in 2020 leeft Lucy haar droomleven. Naar eigen zeggen voelt ‘ze’ zich een ‘gewone vrouw’, ondanks dat ze als jongetje op de wereld werd gezet.

Gelukkig door operaties

In een interview met Gala vertelt Lucy dat ze operaties nodig had om ‘gelukkig’ te zijn. ”Niet elke transpersoon heeft dat. Ik wist het al vanaf het begin van mijn transitie: ik had gewoon een geslachtsverandering nodig om mezelf te kunnen zijn”, zo stelt Lucy.

”In mijn oude lijf voelde ik mezelf niet thuis. Sinds ik operaties heb gehad is mijn leven zorgeloos. Ik denk er niet eens meer aan dat in een trans ben, omdat ik als vrouw leef.”

Jeugdfoto’s

Lucy kan niet kijken naar foto’s van toen ze nog een jongetje was. ”Ik kijk ernaar en krijg het gevoel dat ik naar iemand kijk die ik helemaal niet ken, een wildvreemde.”

”Ik ken deze persoon niet en ik wil er niets mee te maken hebben.” Toch is Lucy trots. ”Als ik kijk naar hoe ik er toen uitzag en hoe ik er nu uitzie, dat maakt me trots.”

Foto’s bewerken

Lucy is helemaal de weg kwijt, dat moge duidelijk zijn. Ze heeft namelijk jeugdfoto’s laten bewerken om het verleden ‘achter zich te laten’.

Gala laat en passant een foto zien van hoe ze eruit zag als jongetje, en ook een bewerkte foto waarop het net lijkt alsof Lucy een meisje was.

”Ik kijk naar deze foto’s en voor het eerst kan ik me echt voorstellen dat als ik als biologische vrouw was geboren, dit kleine meisje echt de vrouw zou zijn geworden die ik nu ben”, zegt ze trots.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy (@lucyhellenbrecht.official)

Scroll naar boven