Ongelooflijke voorspelling: er is sneeuw op komst…

woman, snow, blow

Kijk er zaterdag niet gek van op wanneer een vlokken natte sneeuw naar beneden ziet komen. Het wordt zeer frisjes en er gaat neerslag vallen waarbij het mogelijk dus gaat sneeuwen.

Meteoroloog Maurice Middendorp van Buienrader gaat hier dieper op in, want er zit een flinke weersomslag aan te komen. Een die je vrijwel niet voor mogelijk houd.

Morgen

Vandaag en morgen zijn hele zachte herfstdagen. We krijgen een graadje of dertien in combinatie met een lekker zonnetje. Daar is helemaal niks mis mee.

Komende nacht blijft het helder en de temperatuur daalt lokaal tot net boven nul. Morgen starten we de woensdag ook met zon, maar er zijn ook sluierwolken.

Vanuit het zuiden worden die wolken langzaam dikker en in de avond staat er regen op het programma. Die regen danken Nederlanders aan storm Babet, die flink zal gaan huishouden in Engeland. Lokaal wordt het 13 graden, maar in Limburg is dat zo’n 18 graden.

sky, clouds, sunlight

Donderdag 20 graden

Dankzij Babet komt er dus een hoop warme lucht onze kant op. Het wordt dan 17 graden, terwijl het zuiden temperaturen van 20 graden kan krijgen.

Vanuit het noordoosten komt er echter koude lucht binnen, waardoor het in Groningen maar tien graden wordt. Een flink verschil dus.

Sneeuw

En dan de vrijdag, want dan hebben we overal koude lucht. De temperatuur gaat aanzienlijk zakken. Vrijdagmiddag wordt het maar zeven graden.

Dat gaat gecombineerd met een forse oostenwind. Op de Wadden kunnen ze tekenen op windkracht acht, stormachtig weer. verder gaat het regenen, flink waaien en de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. Volgens meteoroloog Middendorp wordt het ‘heel guur’.

Zaterdag is vergelijkbaar. Ook dan valt er neerslag, waarbij het vermoedelijk natte sneeuw gaat worden. In het noorden is hierop de meeste kans.

Scroll naar boven