Ongelooflijk: Hond achtergelaten in snikhete camper

Hondje zakt in elkaar na bevrijding uit snikheet busje

In Maastricht hebben de autoriteiten vandaag het leven gered van een hond. De trouwe viervoeter was door zijn baasje(s) achtergelaten in een camper, die vol in de zon geparkeerd stond. Om het dier te redden moest de deur geforceerd worden.

De camper stond gepareerd in Treech. De kentekenplaten zijn Italiaans. Of de hondenzitter(s) ook uit dat land afkomstig zijn is nu nog niet bekend.

Nadat de hond uit het voertuig is gehaald, is hij overgebracht naar de dierenambulance. Die zullen voor hem zorgen tot de eigenaar of eigenaren zich meldt / melden.

Autoriteiten laaiend

Het komt vrij vaak voor dat mensen hun huisdieren en zelfs kinderen achterlaten in voertuigen. In sommige gevallen worden zij niet op tijd ontdekt.

Dienders uit Maastricht zijn volledig terecht laaiend over de aangetroffen hond. Op Facebook gaan ze dan ook flink los. ”EN NOG STEEDS ZIJN ER MENSEN DIE NIET KUNNEN NADENKEN! Of ze nu toerist zijn of niet, een dier hoort niet achtergelaten te worden in een auto met deze temperaturen!”

Dat is natuurlijk zeer duidelijke taal. Duidelijker kunnen we het eigenlijk niet verwoorden. Als je een hond neemt, moet je ook voor zorgen!

Baby vergeten

Vorige maand brachten wij het verhaal van een Belgische moeder die voor het eerst na haar zwangerschapsverlof weer aan het werk ging. Ze nam haar baby’tje mee naar het werk.

Tenminste, dat was waarschijnlijk de bedoeling. De vrouw uit Charleroi draaide een volledige werkdag en kwam er rond 17.30 uur achter dat ze ‘iets’ vergeten was. Hoewel de hulpdiensten spoedig ter plekke waren, bleek het baby’tje niet meer in leven. Het kind had de hele dag in een snikhete auto gelegen.

Deel dit artikel op sociale media! Daardoor kunnen andere mensen het ook lezen. Het klinkt wellicht overbodig, maar het kan levens redden.

Scroll naar boven