Ongekend pak sneeuw onderweg: hier gaat het los vanmiddag

Photo of a Woman in a Black Leather Jacket Blowing Snow on Her Hands

Het gaat vandaag langere tijd sneeuwen. Er wordt een flink pak verwacht, waarbij meteoroloog Amara Onwuka een sneeuwbedje verwacht van tussen de 1 en 4 centimeter dik. Maar waar gaat het nu precies sneeuwen?

Sneeuw

Weeronline meldt dat de ochtend vandaag droog en zelfs regionaal mistig is begonnen. Op meerdere plekken schijnt het zonnetje zelfs.

Maar niets is wat het lijkt, want in de tweede helft van de middag en in de vooravond krijgen we te maken met een enorm pak sneeuw.

Zo laat gaat het sneeuwen

Hart van Nederland heeft een mooi overzicht gemaakt van de verwachte sneeuwval in Nederland. Hieronder kun je exact zien hoe laat het los gaat:

Voor 13.00 uur

De eerste provincie waar het mooi wit wordt, is Zeeland. Rond 13.00 uur valt daar de eerste (natte) sneeuw. Of het dus ook blijft liggen, is de vraag.

Tussen 13.00 uur en 18.00 uur

Het neerslaggebied trekt vervolgens noordoostwaarts. Tussen 13.00 uur en 18.00 gaat het sneeuwen in Noord-Brabant, in Zuid-Holland en in Utrecht. In Limburg valt daarentegen de minste sneeuw. De verwachting is dat daar tussen de 0 en 2 centimeter gaat vallen.

Tussen 18.00 uur en 22.00 uur

Tussen 18.00 uur en 22.00 uur trekt de sneeuw over (noordelijke delen van) Noord-Holland, Gelderland, Overijssel en Flevoland. Daar valt tussen de 1 en 4 centimeter.

Na 22.00 uur

Om 22.00 uur worden ook Groningen, Drenthe en Friesland bereikt. Ook hier valt tussen de 1 en 4 centimeter sneeuw. In de avond en nacht gaat de sneeuw in het westen, midden en zuiden over in natte sneeuw of regen, en deelt de sneeuw weer (deels).

Code geel

Het KNMI heeft code geel uitgevaardigd voor heel Nederland. Men roept op om voorzichtig te zijn op de weg in verband met gladheid.

Scroll naar boven