WK-fans kunnen worden veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf als ze worden betrapt op een one night stand in Qatar. Aankomende winter wordt het Wereldkampioenschap Voetbal gehouden in het land in het Midden-Oosten. Bezoekers die erheen gaan moeten zich echter wel bewust zijn van de wetten van de oliestaat.

Gevangenisstraf op het hebben van seks buiten het huwelijk

En een van die wetten is dat het verboden is om buiten het huwelijk seks te hebben. Maar terwijl sommige rapporten stellen dat de straf over het algemeen een jaar achter de tralies is, stelt het non-profit bedrijf Human Dignity Trust dat het tot wel zeven jaar kan zijn.

Het hebben van geslachtsgemeenschap tussen personen van hetzelfde geslacht is in Qatar verboden volgens het Wetboek van Strafrecht. Een insider heeft in een interview met Daily Star gezegd: “Seks staat echt niet op het menu, tenzij je als man en vrouw team komt. Er zullen zeker geen one-night stands zijn op dit toernooi.

‘Seksverbod’

“Er wordt echt helemaal niet gefeest. Iedereen moet zijn hoofd erbij houden, tenzij ze het risico willen lopen vast te zitten in de gevangenis. Er is in wezen een seksverbod van kracht op het WK van dit jaar voor de eerste keer ooit. Fans moeten voorbereid zijn. De drank- en feestcultuur na de wedstrijden, wat op de meeste plaatsen de norm is, is ten strengste verboden.

BEKIJK OOK  Breaking: Strandtent in vlammen, brandweer probeert duinen te redden

Toen het nieuws werd aangekondigd dat het toernooi in Qatar zou worden gehouden, riepen sommigen het land op om zijn wetten tegen de LGBTQ+-gemeenschap aan te passen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Qatar is één van de weinige landen waar homoseksualiteit nog steeds verboden is.

Het WK 2022 begint op 21 november, met de finale vlak voor Kerstmis op 18 december.


Like it? Share with your friends!