Onderzoekers: Twee keer per week bier drinken met vrienden is goed voor je geestelijke gezondheid

Goed nieuws, iedereen!

Ongeacht wat je vriendin, je vriend of je moeder je vertelt – uitgaan en een biertje drinken met je vrienden is goed voor jou en je mentale gezondheid.

Dat is als u de studie gelooft van onderzoekers van de Universiteit van Oxford.

Als dit geen goed argument is voor het drinken van bier met vrienden, weet ik niet wat wel een goed argument is…

Dus als je nog een reden nodig hebt om met de jongens naar de kroeg te gaan, lees dit!

Psychologen aan de Universiteit van Oxford hebben het uitgebreid onderzocht – en het resultaat? De geestelijke gezondheid van een man wordt aanzienlijk verbeterd door twee keer per week uit te gaan met vrienden in een sociale omgeving.

De sociale impact van het persoonlijk ontmoeten van hun vrienden maakt mannen minder gestrest, minder snel ziek en zorgt ervoor dat het lichaam meer endorfines vrijmaakt.

“Bier is belangrijk”
Robin Dunbar, hoofd van de afdeling Neuroscience aan de universiteit van Oxford, zegt:

“Deze studie toonde aan dat het bezoeken van een lokale pub direct van invloed kan zijn op de sociale netwerkomvang van mensen en hoe betrokken ze zijn met hun lokale gemeenschap. Wat op zijn beurt van invloed kan zijn op hoe tevreden zij zich in het leven voelen.”

“Onze sociale netwerken bieden ons de belangrijkste buffer tegen geestelijke en lichamelijke ziektes. Terwijl pubs traditioneel gezien een rol spelen als een plek voor gemeenschapssocialisatie, lijkt de rol van alcohol het endorfinesysteem te triggeren, wat sociale binding bevordert. Net als andere complexe verbindingssystemen zoals dansen, zingen en verhalen vertellen, is het vaak door grote sociale gemeenschappen overgenomen als een ritueel dat verbonden is met binding. “

De onderzoekers ontdekten echter dat een op de drie mannen in Groot-Brittannië geen tijd nodig heeft om hun vrienden te ontmoeten, zelfs niet eens per week. 40 procent geeft aan dat ze minstens één keer per week bij elkaar komen.

Samenvattend: je zou twee keer per week met je vrienden naar de pub moeten gaan als je gelukkig en gezonder wilt zijn. Het verhoogt je gevoel van samenhang en vriendschap, die je op hun beurt beschermt tegen ziektes en je mentale gezondheid verbetert.

Dus de volgende keer dat je partner klaagt of zeurt om thuis te blijven, zeg hem of haar dan dat je gezondheid gevaar loopt!

Bron: Functional Benefits of (Modest) Alcohol Consumption & Oxford University