Onderzoek wijst uit: Mannenbaard smeriger dan hondenvacht

Onderzoek wijst uit: Mannenbaard smeriger dan hondenvacht

Mannen met baarden…Sommige vrouwen vinden het woest aantrekkelijk, terwijl anderen het maar goor vinden. Die laatste categorie heeft zowaar een punt. Uit meerdere! onderzoeken is namelijk gebleken dat de gemiddelde mannenbaard nog smeriger is dan een hondenvacht. 

Maar wat is precies de definitie van ‘smerig’? We bedoelen, het komt haast nooit voor dat je langs iemand met een baard wandelt die volhangt met etensresten.

Nou ja, smerig als in vol met bacteriën. En het gekke is dat hier in eerste instantie helemaal geen onderzoek naar gedaan werd. Zwitserse onderzoekers wilden in eerste instantie weten hoe hygiënisch het is om honden te scannen in een MRI-apparaat dat normaal gesproken alleen voor mensen wordt gebruikt. Ironisch is dat de uitkomsten van het onderzoek in dit geval dusdanig schokkend zijn, dat men zich beter af kan vragen of zo’n MRI-apparaat wel veilig is voor huisdieren, nadat er mensen (met baarden) in hebben gelegen.

Ziekmakende bacteriën

De onderzoekers troffen hoge concentraties aan bacteriën in de baarden van ALLE 18 onderzochte proefpersonen aan. Ter vergelijking: dit was slechts bij 23 van de 30 hondenvachten zo. Om het nog erger te maken, werden bij 7 van de 18 baarddragers ook nog eens bacteriën ontdekt waar je ziek van kunt worden. Dit was maar bij 4 van de 30 honden het geval.

Poepdeeltjes

En dan is er ook nog de Amerikaanse microbioloog John Golobic. Die wilde weten hoe schoon zo’n kintaptijtje eigenlijk is en stak een wattenstaafje in een aantal baarden.

Bij sommigen werd er niets bijzonders ontdekt, maar in een paar baarden werden zoveel poepdeeltjes aangetroffen, dat deze hoeveelheden te vergelijken zijn met een toilet. ”Als dezelfde hoeveelheden poepbacteriën in het drinkwater zouden worden gevonden”, stelt de Amerikaan, “dan moest de watervoorziening meteen worden afgesloten.”

YouTube video player

Laat een reactie achter

Scroll naar boven