Onderzoek wijst uit dat mensen die vaak sushi eten heel intelligent zijn

Sushi is wat ons betreft een van de beste uitvindingen ooit. En niet alleen omdat het heel lekker is, maar ook omdat het gezond is, lekker licht aanvoelt en je het zo gezellig kunt delen met je gezelschap. Wat we vanaf nu alleen maar meer zullen doen, met dank aan het nieuws dat je van sushi slimmer wordt. Hallelujah.

Beter IQ
Sushi bevat ontzettend veel omega 3 vetzuren en deze zuren zijn toevallig heel goed voor je. Uit onderzoek van de Universiteit van Los Angeles blijkt namelijk dat mensen die genoeg voedsel eten met Omega 3, beter scoren met IQ testen. Daarnaast worden er ook betere connecties gemaakt in de hersenen.

Slimmer, sneller en fitter
Dat is geen nieuws – we wisten allang dat vette vis goed zijn voor het brein – maar onderzoek van een paar jaar geleden benadrukt dat de positieve impact nóg verder gaat dan gedacht: niet alleen verbetert de uitvoer van mentale taken als je sushi gegeten hebt, je reactievermogen is sneller en je bent nadien ook nog eens minder moe dan iemand die minder of geen sushi eet. We vatten het even voor je samen: je wordt er slimmer van, reageert sneller en wordt er minder moe van. Dus.

Voorkomen is beter dan genezen
Om die redenen wordt steeds meer geëxperimenteerd met sushi als (preventieve) behandeling van dementie. Onderzoekers menen dat meer onderzoek mogelijk zou kunnen aantonen dat sushi een invloedrijke rol kan spelen in de behandeling van dementie.

Bij ons op de redactie zijn vooralsnog geen sporen van dementie te ontdekken, toch wij eten voor de zekerheid gewoon nóg vaker sushi dan we al deden. Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Bron: Telegraph